Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2016 16:29:00

České firmy by se mohly podílet na modernizaci vodních elektráren v Tádžikistánu

České firmy by se mohly podílet na modernizaci vodních elektráren v Tádžikistánu

Předseda Sněmovny jednal s prezidentem Tádžikistánu Emomali Rahmonem.

Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček se setkal s prezidentem Tádžikistánu Emomali Rahmonem, který v předchozích dnech jednal například s prezidentem Milošem Zemanem nebo předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou.

„Tato země nabízí pro naše firmy řadu možností. Patří mezi šest největších producentů výroby energie z vodních elektráren, ty jsou však v mnohých případech již zastaralé. České společnosti by se tedy mohly podílet na jejich modernizaci,“ uvedl jako příklad možné spolupráce Jan Hamáček. „Jak pan prezident sám připomněl, tato země má sice spoustu nerostných surovin, ale chybí jí moderní technologie. Pro české firmy je tedy otevřený prostor, aby v Tádžikistánu investovaly a využily i této příležitosti,“ dodal předseda Poslanecké sněmovny.

Na druhou stranu, vzhledem k tomu, že Tádžikistán má poměrně dlouhou společnou hranici s  Afghánistánem, má tato země bohaté zkušenosti s bojem proti terorismu, o které je ochotná se podělit.

Předseda Sněmovny jednal s prezidentem Tádžikistánu Emomali Rahmonem (2. 12. 2016)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama