Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2016 19:30:00

Legionáři a operace vojsk v zahraničí během 1. sv. války si zfilmování zaslouží

Legionáři a operace vojsk v zahraničí během 1. sv. války si zfilmování zaslouží

Svůj záměr natočit film věnovaný působení českých legií v Rusku představil na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně režisér Petr Nikolaev.

Osobně by si přál, aby film, nad kterým převzali záštitu předseda a místopředseda Sněmovny Jan Hamáček a Petr Gazdík, přišel do kin na konci roku 2017.

J. Hamáček je přesvědčen, že si odkaz legionářů a operace vojsk v zahraničí během první světové války zfilmování zaslouží. Ve stejném duchu se vyjádřil i P.Gazdík, podle něhož doba skýtá řadu hlubokých příběhů bratrství, hrdinství a přátelství, které je potřeba ukazovat.

"Republika by nevznikla bez legionářů," tvrdí Nikolaev. Za pravdu mu dává i současná historická výstava ve sněmovních  kuloárech, která je věnovaná prvnímu československému poválečnému parlamentu působícímu od podzimu 1945 do jara 1946, v němž velká část tehdejších poslanců prošla československými legiemi, a to včetně předsedy tehdejšího Prozatímního Národního shromáždění Josefa Davida. Výstava legionářskou minulost mnoha osobností z tehdejších poslaneckých lavic připomíná.

Odkaz legií se připomíná i ve Sněmovně (28.01.2016)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama