ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2018 20:52:52

Jan Mikulecký: Problémy s parkováním na sídlišti

Jan Mikulecký: Problémy s parkováním na sídlišti

V současnosti prováděná rekonstrukce teplovodu Avia ukázala jednu zásadní věc. V Letňanech je řada nevyužívaných parkovacích míst. Auta mohou parkovat i jinde než přímo u domů.

"Tam, kde probíhaly výkopové práce, musela auta pryč, ale někde přeci parkovat musela. Možná to bylo o 50 m dál a řidiči se museli obětovat ujít těch pár metrů pěšky," říká zastupitel Jan Mikulecký. Z Ivančické do Nýdecké to není tak daleko. Pro líného řidiče je však mnohem pohodlnější zaparkovat v křižovatce nebo na přechodu.

Volná místa jsou také v parkovacím domě v Místecké ulici. Ze zřejmé, že ne každý si může dovolit platit 800 Kč měsíčně. Nicméně pokud na sídlišti parkuje Porsche Cayenne za 3 mil Kč, je až s podivem, že jeho majitel nezaplatí pár stovek za bezpečnější parkovací místo. Není to jen o penězích, ale spíše o vůli řidičů, dodal zastupitel Mikulecký.

V některých částech sídliště je opravdu nedostatek míst pro parkování. Řidiči se snaží zaparkovat, kdekoli to jde, ať už je to legální nebo ne. Není možné jim vyčítat, že stojí i na místech, kde mohou trochu bránit v provozu. "Neměli by však parkovat před vjezdy do garáží nebo na přechodech pro chodce. Bohužel v Letňanech nemůžeme odtahovat ani auta stojící na trávě ani, když brání vjezdu do garáží či při výhledu do křižovatky," kritizuje Jan Mikulecký, zastupitel Letňany. Městská policie nemůže odtahovat ani auta, která stojí na žlutém pruhu. Tyto případy se dají řešit jen pokutou, která je bezpředmětná, protože řidiči se vymlouvají na osobu blízkou. U velmi kritických případů bude MP přes noc rozdávat alespoň botičky, aby nezbední řidiči přišli pozdě do práce, dodal Jan Mikulecký, radní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama