Jan Sedláček

Místopředseda Národní demokracie
  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2015 14:53:13

Buzerace státu je problémem. Ale plagiátorství také, pane Janoušku

Buzerace státu je problémem. Ale plagiátorství také, pane Janoušku

Vyzývám Jana Janouška (OKS), aby vysvětlil, proč můj páteční článek o zákazu kouření v restauracích vydává na Parlamentních listech za svůj výtvor. Vyzývám jej též, aby tento stav patřičně napravil.

Stejně jako mnoho jiných večerů jsem i ten sobotní trávil mimo jiné i prohlížením článků na stránce Parlamentnilisty.cz. Tam jsem také zahlédl článek se slibným nadpisem ,,Proč stále stát buzeruje?“ Jakmile jsem si však tento článek otevřel, zamrazilo mě. Jeho ,,autor“ – Jan Janoušek z OK strany – zde totiž pouze přetiskl můj páteční článek, ve kterém kritizuji zákaz kouření v restauracích. Zde se můžete přesvědčit:

Článek pana Janouška:
http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Janousek-OKS-Proc-stale-stat-buzeruje-360846

Můj originální článek:
http://jansedlacekjan.blog.idnes.cz/c/447304/

Nevadí mi samotná skutečnost, že pan Janoušek takto zkopíroval můj článek. Vadí mi však, že neuvedl mě jako autora a že celý článek vydává za svůj výtvor. Pokud můj článek zaujal pana Janouška natolik, že jej chtěl mermomocí vydat i u sebe, měl alespoň uvést, že on není jeho autorem a že jej získal z mého blogu. Pokud však toto neuvedl, nejedná se z jeho strany o nic jiného než o plagiátorství.

Situace je o to horší, že zde pan Janoušek vystupuje i jménem OK strany – a zároveň kopíruje článek, jehož autorem jsem já, člen Národní demokracie. Ačkoliv oceňuji, že je OKS svými postoji blízká nám národovcům (byť je to svým způsobem konkurence), velmi mi vadí, že se její představitel pokouší získat voliče takto nepoctivým způsobem.

Již jsem zkontaktoval redakci PL, kde mi přislíbili, že vše prověří. Nyní se však obracím přímo na pana Janouška a otevřeně jej vyzývám, aby se přestal chlubit cizím peřím, stáhl ten zkopírovaný článek ze své stránky na PL a uveřejnil text, ve kterém vše uvede na pravou míru a ve kterém se mně – a potažmo i celé Národní demokracii – omluví.

...........

Doplněno 8.2.2015 17:16

Po otištění této výzvy se podařilo problém vyřešit, onen článek byl odstraněn. Děkuji tímto redakci PL za vstřícnost a rychlou reakci na tento exces.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama