Jan Sedláček

Místopředseda Národní demokracie
  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2017 22:46:19

Fotoreportáž: Vynášení Morany Angely – Rokycany 2. 4. 2017

Fotoreportáž: Vynášení Morany Angely – Rokycany 2. 4. 2017

V neděli 2. dubna navázala rokycanská Národní demokracie (ve spolupráci s dalšími pronárodními subjekty) na staročeskou tradici a uspořádala vynášení Morany Angely.

Celá akce začala v 15:00 u kašny na náměstí, kam přilákala několik desítek lidí z Rokycan i z okolí. Kromě národních demokratů, kteří událost pořádali, zde bylo vidět i zástupce Úsvitu, DSSS a Bloku proti islamizaci, což dokazuje, že pronárodní strany mohou spolupracovat.

Hned na úvod si vzal slovo předseda rokycanské Národní demokracie Jan Sedláček, který osvětlil historii tohoto zvyku - v minulosti totiž byla na konci zimy vynášena ven z města figurína Morany, která symbolizovala smrt, zimu a záhubu. Protože je vhodné oživovat tradice moderní formou, byla do Morany stylizována Angela Merkel - jakožto jeden ze symbolů současného režimu.

Dalším řečníkem byl Roman Bakala, člen Úsvitu a Bloku proti islamizaci, který vyjádřil naději, že se národoveckou politickou scénu podaří do voleb sjednotit.

Vzácným hostem v Rokycanech byl předseda Národní demokracie Adam Bartoš, který zdůraznil vinu Angely Merkel a dalších podobných politiků (a kmotrů, kteří za nimi stojí) na současném marasmu.

Po skončení projevů se účastníci přesunuli hromadným pochodem k Padrťskému potoku. Cestou prošli i přes Spilku - prostranství, které bylo za peníze EU (přesněji řečeno za naše vlastní peníze přefiltrované přes Brusel) nákladně vybetonováno, na což obyvatelé Rokycan svorně nadávají. Zdejší specialitou je mimo jiné i ,,fontána", kterou někdo z místních nahlásil na technické služby, protože si myslel, že se jedná o havárii vodovodu.

Poté, co průvod dorazil k Padrťskému potoku, byla Morana Merkel zapálena a za aplausu přítomných vhozena do vody.

Hořící figurína Angely Merkelové poté odplula korytem Padrťského potoka směrem k soutoku s Boreckým potokem, kde vzniká řeka Klabava. Pokud ji nic nezadrží, může doplout až do Německa, kde se skutečná Merkelová může podívat na to, co v České republice udělali s její podobiznou.

Z mostu a přilehlého nábřeží sledovaly plující Angelu desítky lidí.

Po skončení akce se část účastníků přesunula do hospody a minipivovaru U Stočesů.

Předseda Národní demokracie Adam Bartoš (vlevo) a předseda rokycanské buňky ND Jan Sedláček (vpravo) zde diskutovali s dalšími členy a příznivci ND, BPI a dalších národoveckých stran a spolků.

Společné foto části účastníků před hospodou U Stočesů.

Mediálními partnery této události byly Svobodný vysílač a internetová televize Příznaky transformace; zde se můžete podívat na jejich videozáznam z akce:

https://www.youtube.com/watch?v=L0WgvlMfOAw

Autorem textu je Jan Sedláček, autory fotografií jsou Zdeněk Voborník, Václav Švihlík a Roman Bakala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama