Jan Sedláček

Místopředseda Národní demokracie
  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2017 22:19:54

Když má policie tolik síly, proč nevyklidí slunkomanče z Kliniky?

Když má policie tolik síly, proč nevyklidí slunkomanče z Kliniky?

A tu sílu má. Neříkejte, že ne. Na vlastní oči jsme ji viděli při rozhánění protiislámských demonstrací v minulých letech.

Možná si ještě pamatujete 17. listopad 2015. Tehdy probíhalo po Praze několik demonstrací proti EU a islámu – a k večeru se je podařilo všechny spojit do jednoho monstrózního pochodu čítajícího minimálně deset tisíc lidí. Tento pochod došel až před úřad vlády, kde na nás čekaly desítky těžkooděnců, kteří nás od budovy vlády vytlačili násilím – přestože demonstrace byla řádně ohlášena a prostranství před vládou jsme měli zamluvené po dobu ještě asi hodiny poté, kdy nás rozehnali.

Nedlouho potom přišel 26. březen 2016. Poklidnou demonstraci Národních demokratů a dalších spřátelených stran na Václavském náměstí narušila policie, která demonstraci protiprávně rozpustila, odvedla Adama B. Bartoše uprostřed jeho projevu z pódia přímo do vazby a poté dokonce začala účastníky silou rozhánět, což pamětníkům barvitě připomnělo podobné demonstrace v roce 1989, ještě před sametovou taškařicí.

A proč se znovu vracím k těmto událostem? Protože jsem si na ně vzpomněl při čtení zpráv o tom, jak banda neomarxistů nezákonně obsadila budovu, která jim nepatří (tzv. Kliniku), a odmítá tuto budovu opustit, což nyní bude muset (už poněkolikáté) řešit soud.

Já bych věděl, jak to vyřešit. A ani k tomu nepotřebuji soud. Stačí, aby policie přestala být apatická k nerespektování cizího vlastnictví a zatočila s okupanty Kliniky stejně, jako by zatočila s každým normálním člověkem, který by se vloupal do něčeho, co mu nepatří. Sílu k tomu policie má. Má jí až až. Stačí jen, aby ji přestala používat na rozhánění demonstrací a konečně ji použila tam, kde má.

Aby nedošlo k nedorozumění – problém podle mě není v řadových policistech. Jsem přesvědčen, že většina z nich jsou rozumní lidé. Při rozhánění našich demonstrací na nich bylo vidět, že to dělají neochotně a jen kvůli příkazům shora. A nepochybuji o tom, že řada z nich by na Kliniku vtrhla klidně hned, kdyby jim za to nehrozil postih.

Problém vidím spíše v řídící struktuře Ministerstva vnitra, kde tyto povely pro policii vznikají. A vzhledem k tomu, že tuto řídící strukturu ovládá Chovanec a jeho ČSSD, je zřejmé, kdo stojí za tím, že Klinika je stále obsazena levicovými radikály.

Chovanec se teď naoko tváří, jako že jde proti systému a že hájí práva českých občanů – nicméně činy, které provádělo Ministerstvo vnitra pod jeho vedením, hovoří jasně. Ať už je to označování opozice za extremisty, policejní provokace a útok pod falešnou vlajkou na Kliniku nebo právě rozhánění protisystémových demonstrací.

A to je další důkaz toho, že bychom se u voleb neměli rozhodovat jen podle slov, ale především podle činů. Protože jinak mohou slunkomanči nezákonně okupovat Kliniku celé další volební období.

Autor je místopředsedou Národní demokracie a kandidátem v Plzeňském kraji za ROZUMNÉ – spojenectví 7 stran a hnutí, které má podle nezávislého průzkumu společnosti Behavio volební potenciál 12 %.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama