ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.11.2016 14:08:13

17. listopad 1939 a 1989

17. listopad 1939 a 1989

Chci uctít dnešní den, který se dvakrát zapsal do historie naší země vzpomínkou a přípravou na další den, který se může zapsat do naší další budoucí historie.

16. a 17. listopadu 1939 němečtí okupanti popravili 9 představitelů českého vysokoškolského studentsva, 1200 studentů odvlekli do koncentračních táborů a zavřeli české vysoké školy. 17. listopadu 1989, o 50 let později, vypukla sametová revoluce., jejímž hlavním protagonistou byli studenti.

Chci uctít dnešní den, který se dvakrát zapsal do historie naší země vzpomínkou a přípravou na další den, který se může zapsat do naší další budoucí historie.

Dnes je nahlášeno v Praze přes 20 různých akcí, což samo o sobě nedává smysl a je otázkou, zda to je to pravé. Hlava státu, prezident republiky Miloš Zeman stráví dnešní den v Lánech a není tudíž možnost jeho přímé podpory na některé z akcí.

Naší povinností v této složité době ale je, abychom pozvedli svůj hlas a dali jasně najevo, na čí jsme straně. Proto v dnešní významný den vyzývám všechny lidi dobré vůle, aby podpořili můj návrh na zorganizování jednotné velké akce na podporu prezidenta republiky Miloše Zemana.

Musí se tak stát v Praze v době, kdy se pan prezident Miloš Zeman vyjádří, jak pevně věřím a doufám kladně, ke své další kandidatuře na prezidenta České republiky.

Přeji hezký sváteční den a žádám o podporu naší budoucí společné akce.

Jan Veleba, předseda SPO a senátor

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama