ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2016 17:13:36

Nulová morální autorita

Nulová morální autorita

Včera se v Poslanecké sněmovně událo nevídané divadlo – poprvé zde proběhlo mimořádné zasedání, aby projednalo kauzu místopředsedy vlády, předsedy strany koaličního partnera, tedy Hnutí ANO. To se doposud nikdy nestalo.

Nejsem stoupenec Andreje Babiše, nejsem samozřejmě člen Hnutí ANO, nejsem samozřejmě z titulu předsedy SPO ani sympatizant. Nemám ambici včerejší mimořádné jednání Poslanecké sněmovny politologicky rozebírat, to udělali a udělají jiní.

Mám jenom ambici sdělit následující:

1. Iniciátoři akce vedení Miroslavem Kalouskem, jsou ti poslední, kteří mají morální právo a z něho vyplývající morální autoritu být soudci v kause Čapí hnízdo.

2. Nesoudím kauzu Čapí hnízdo, ale v této republice proběhly doposud desítky a desítky kaus výrazně většího rozsahu a nikdy neměli pánové Kalousek a spol. potřebu je řešit ve sněmovně.

Závěr:

Je velmi dobře, že díky včerejšímu mimořádnému jednání Dolní sněmovny jsme měli možnost vidět vedle Čapího hnízda důkladnou rekapitulaci kaus, které prošly bez povšimnutí. Čapí hnízdo rozhodne soud, no a ty minulé, zhusta už promlčené, rozhodnete svým hlasem vy voliči. První příležitost bude o letošním podzimu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama