ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2017 17:06:25

Začíná to Klinikou a končí Hamburkem

Začíná to Klinikou a končí Hamburkem

Německo se pomalu probírá z těžké kocoviny. Kancléřka Merkelová ráda poučuje bezmála celý svět, všechno prý zvládne, i milion ilegálních migrantů, leč summit G 20 v Hamburku jí nastavil zrcadlo a světu velkého kapitálu vážné varování.

Jinými slovy, dozrává setba a začíná sklizeň. Sklizeň bezohledné globální politiky, odosobněné od běžných lidí, politiky opírající o pochybné hodnoty a pochybné nátlakové skupiny, korektně řečeno aktivisty. Jak mně napsal můj sympatizant, začíná to Pražskou Klinikou a tolerancí státu. S jeho svolením zde jeho výstižnou mikroanalýzu zveřejňuji:

„Vážení pánové,

díval jsem se na videa z G20 v Německu. A po chvíli jsem si uvědomil, co německou společnost do takového stavu dostalo. Je to nesmyslná tolerance a ochranná ruka nad svévolí různých komunit a skupin. Znuděná finančně zabezpečená mládež, která zjistila, že jejich zvrácené životní alternativy mají své příznivce i v politice (zelení, Stropnický ml.) opustila svá komunitní centra a vyrazila do ulic.

A naše vláda a ministerstva jdou stejnou cestou, stejně podporují organizování těchto skupin.

To co se děje v Německu je v podstatě vyražení lidí jako z komunitního centra Klinika do ulic. Tyto skupiny zjistily, že si mohou více než rok ilegálně uzurpovat budovu v Praze a policie vedená p. Chovancem mlčí, SŽDC k tomu mlčí, před ním Úřad pro zastupování státu mlčel. Strana zelených vč. Stropnického ml. dokonce podporuje a obhajuje snahu o legalizaci. soudní jednání je jen kouřová clona aby se vlk nažral a koza zůstala celá)

Když stát - organizace, policie, soudy, úřady takto flagrantně tolerují skupiny podobné komunitnímu centru Klinika, (nikdo z nich nepožádal o vyklizení budovy, nikdo nepožádal o předběžné soudní opatření, nikdo z nich neusiloval o zajištění budovy), proč by jednoho dne tito lidé nevyrazili do ulic zapalovat, bourat, rozbíjet, ničit. Stát a hlavně vláda si na ně přece nedovolí.

Klinikou to začíná, Hamburkem a Berlínem to končí. A vinu nese ten, kdo místo prosazování zákonnosti zaměstnává policejní složky zinscenovanými útoky "extrémistů", ten kdo chce stávající svévoli legalizovat na radnicích. Vlastníci, kteří se bojí požádat soud o předběžné opatření a budovu už jednou provždy vyklidit a zajistit.

Nestěžujte si, že vám pak tyto komunity přerostou přes hlavu, jako v Německu, když je měli odpovědní srovnat (dokud to bylo jednoduché), tak se raději dívali jinam nebo rovnou pomáhali.

S pozdravem J. D.“

Tolik citace dopisu a já dodávám, že přichází doba, kdy se musí politici rozhodnout. Buďto budou dál pokračovat v politice odtržené od lidí a nebo těmto lidem konečně začnou naslouchat a jejich názory a potřeby brát vážně. Zatím je to tak, že dělají všechno pro to, aby určili, co si mají lidi myslet, jaké mají mít názory, kdo jediný je náš nepřítel a naopak přítel atd. Výsledkem tohoto způsobu vládnutí je Hamburk a obávám se, že výsledkem zdaleka ne posledním a je lhostejné, kolik tisíc policistů a vojáků bude nasazeno.

Jan Veleba

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama