ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2016 22:40:00

Zvláštní Vysočina aneb Výměna českých hodnot za bruselské

Zvláštní Vysočina aneb Výměna českých hodnot za bruselské

Zatím poslední návštěva kraje, kterou prezident Miloš Zeman vykonal, byla na Vysočině. Bylo mi ctí část návštěvy být při tom a sledovat dění kolem prezidenta zblízka. A také sledovat, co dokáží média, jak z jedné otázky a odpovědi prezidenta dokáží r

Z blízka jsem mohl sledovat jeho zájem o Kraj, města a obce, podnikatele i zemědělce a o obyčejné lidi především. Jeho setkání s občany na návsích a náměstích byla spontánní  a milá. Pravda až na pár zanedbatelných výjimek  tradičních odpůrců. Z debat bylo cítit souznění prezidenta se starostmi lidí a stejně to vyznělo i naopak.

Proti tomu se jeví ve zcela jiném světle postoj některých představitelů Kraje, volených zástupců Vysočiny ve Sněmovně, Senátu či v Bruselu. Pan hejtman Běhounek se v Jihlavě v prezidentově blízkosti rád ukazuje. V Praze se naopak, jako poslanec, proti němu postaví a podpoří nesmyslné usnesení další vysočinské političky M. Němcové z ODS. Ta prezidenta označuje za neřízenou střelu a ostudu republiky. Ale nedivme se, pan hejtman se musí politicky hodně ohánět a snažit na všech frontách. Být hejtmanem, poslancem, předsedou správní rady VZP a ještě lékařem, to není jen tak, to se těžko stíhá.

Pojďme ale dál. Třebíčský kolega senátor Bublan zase v Senátu podpořil „náhubkové“ usnesení, které zakazuje se prezidentovi svobodně vyjadřovat.Třebíčská Věra Jourová, eurokomisařka za ANO, zase podporuje  partu pana Jandy (dříve pornoherce), Koláře, Kocába, tvrdých odpůrců prezidenta  z platformy Think tank Evropské hodnoty. Jezdí s nimi po republice  a šíří ty jejich „bruselské“ hodnoty, o kterých má prezident i my všichni víc a víc pochybností. Ostatně obulus, který každý měsíc z Bruselu paní Jourová dostává, je doslova pohádkový a tak není divu, že jedna z hlavních nositelek mravní čistoty ANO a někdejší politická mučednice jaksi své hodnoty vyměnila za ty bruselské.

A tak mne nutně  napadá, že se tito funkcionáři  dávno vzdálili reálnému životu u nás na venkově. Nic netuší o starostech lidí a tvrdím, že je ani nezajímají. Na rozdíl od Miloše Zemana.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama