ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.11.2015 13:58:16

PERLIČKY Z MIMOŘÁDNÉHO ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA 2 DNE 19. 11. 2015

PERLIČKY Z MIMOŘÁDNÉHO ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA 2 DNE 19. 11. 2015

...aneb PERLIČKY z jednání, které se nekonalo. Na programu byl jediný bod. Bod, ve kterém by Praha 2 jako pouhý účastník řízení měla rozhodnout v zájmu všech svých obyvatel. Jak to dopadlo?

Mimořádné jednání bylo svoláno na žádost opozičních klubů Nezávislí, SZ, ČSSD, ANO. Jediným bodem jednání měla být plánovaná stavba v památkově chráněné zahradě u vinohradské roubenky.

Stavba, která NENÍ V SOULADU S ÚZEMNÍM PLÁNEM, stavba, která BUDE TRVAT MINIMÁLNĚ DVA ROKY a zcela změní ráz svého okolí, stavba, při které se BUDE PŘESOUVAT 27 000 TUN ODTĚŽENÉ ZEMINY, stavba, která se dotkne spousty okolo bydlících lidí. Stavba, kterou Praha 2 už téměř devět let odmítá, a se kterou stávající koalice najednou „nemá problém“.

Starostka Černochová, zřejmě obávajíc se účasti veřejnosti, zastupitelstvo poněkud škodolibě svolala na čtvrtek desátou hodinu dopoledne. Přesto se v sále kromě zastupitelů sešlo odhadem asi padesát lidí, kteří byli připraveni poslouchat argumenty a případně i promluvit.

NEPROMLUVILI.  Ani oni, ani zastupitelé. Koalice program neschválila a byl konec. Přesto myslím, že koalice a hlavně paní starostka na dnešní jednání, které jednáním nebylo, asi nezapomene. Bylo to zřejmě poprvé, kdy na Janu Černochovou někdo na Praze 2 hlasitě bučel a pískal. Ostatně nedivím se, těm lidem jde o hodně.

Od roku 2006 radní Prahy 2 nesmyslnou snahu investora o zastavění památkově chráněné zahrady na Vinohradech zdárně odráželi. Co je nyní jinak, že investor má reálnou šanci dosáhnout svého?

Místostarosta Václav Vondrášek, který až do teď vydával konzistentní negativní vyjádření, se evidentně dostal pod tlak těch svých kolegů z ODS, kteří developerský projekt podporují, a nyní stále opakuje, že jde o záchranu roubenky. Aby se zachránila památkově chráněná roubenka, zničí se památkově chráněná zahrada, na které stavebník postaví domy, které mu na to vydělají. A o tom to v podstatě celé je: stavebník koupil ZEMĚDĚLSKOU PŮDU za nízkou cenu a s pomocí ODS na Praze 2 ji jako mávnutím kouzelného proutku promění ve ZLATÝ DŮL. A vágně přislíbená "rekonstrukce" roubenky na dům s pečovatelskou službou je pro mě pouhou kouřovou clonou, bohužel.

Další otázkou je, kdo vůbec rozhodnul, že roubenka je pro dům s pečovatelskou službou vhodná. Jedná se o dům ve svahu, který je pěšky přístupný po nuselských schodech a autem pouze průjezdem pod jedním z domů v Bělehradské ulici, kde nyní neprojedou ani popeláři.

Nejsem proti novým stavbám v historických centrech, nežijeme ve skanzenech, ale všechno by mělo mít svou míru a minimálně alespoň „ladit“ s platnou legislativou.

A na závěr jedna perlička ze včerejšího setkání přímo u roubenky, kde si mě jeden občan spletl s paní starostkou (momentálně jsme obě blondýny) a začal na mě křičet: „že se, Černochová, nestydíš sem vůbec chodit. Před volbami jsi nám slibovala, že dokud budeš starostkou, tak ta stavba nepřipadá v úvahu!“ …rozpaky, když zjistil svůj omyl, byly oboustranné, ale informaci ohledně vyjádření Černochové před volbami potvrdili i ostatní lidé, že by se v čele radnice chystala nějaká změna?

O roubence se tedy rozhodne někdy příště. Zda za zavřenými dveřmi nebo za účasti veřejnosti na příštím jednání zastupitelstva 7. prosince, to je plně v rukách koalice ODS, ODS 09 a ODS za spokojené bydlení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama