ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2016 14:39:00

Měli bychom se vážně zaobírat tím, jestli nejsme příliš za hranou

Měli bychom se vážně zaobírat tím, jestli nejsme příliš za hranou

Projev na 50. schůzi sněmovny 10. listopadu 2016:

Já bych jenom v krátkosti ke zprávě paní ombudsmanky. Jistě se nedáte upřít celému úřadu ombudsmana, že má péči o občany se zdravotním postižením, o seniory. Že tyto pobytová zařízení navštěvujeme, a že upozorňuje na situaci, která tam je. Jistě vítám i podnět paní ombudsmanky k tomu, aby byly nastaveny minimální personální standardy. Ovšem mám obavy z toho, aby se minimální personální standardy nestaly tím, že to už bude strop a další se tam nebudou moci přijmout.

Upozornila tady na situaci v neregistrovaných zařízeních. My jsme opakovaně tuto problematiku řešili i na podvýboru pro nepojistné dávkové systémy a ptali jsme se zástupců Ministerstva práce a sociálních věcí, když vůbec může v České republice existovat nějaké neregistrované zařízení, jak je možné, že vůbec my dopustíme, a vás se paní ombudsmanko ptám, proč vůbec nedáte podnět k tomu, aby taková zařízení tady za prvé vůbec nevznikaly. A ty, co tady jsou, aby se zakázaly. Aby kdo chce poskytovat péči pro seniory a zdravotně postižené, to znamená lidi, kteří potřebují ochranu, tak aby ti lidé měli zajištěné služby. Dneska máme institut i registrovaných zařízení, které musí splňovat podmínky. Musí splňovat standardy. Musí splňovat i vzdělání lidí.

Tudy bych viděla, že by se cesta měla ubírat. Prosím, byla bych ráda, abyste v tomto udělali maximum. Druhou problematikou, kterou bych chtěla tady upozornit, a kolegy Okamura už to tady velmi podrobně popsal, a to je problematika zdravotní školy. Chci říci, že my jsme dali pozměňující návrh do novely, která právě má řešit vaše práva a chceme to zakázat, protože si myslím, že v naší zemi by se mělo žít podle našich zákonů a našich hodnot. A měly by se tyto hodnoty a tyto práva s tím, co se v loňském roce dělo v Evropě, a to, co můžeme očekávat, že by se dít mělo. Měly bychom se vážně zaobírat s tím, zda hodnoty a otevření Evropy vůči ostatnímu světu, především z oblasti muslimských zemí, jestli nejsme příliš za hranou. A jestli tím neohrožujeme právě naše občany. A už to tady bylo vysvětleno a já se k tomu připojuji. Chci říct, paní ombudsmanko, že při besedách i předvolebních kampaní se mě občané ptají, protože oni systém parlamentní volby nevědí, jak jsme vůbec mohli dopustit, že jste byla zvolena na to místo, že. 

A já se k tomu připojuji. Chci říct, paní ombudsmanko, že při besedách i teď i předvolebních kampaních se mě občané ptají, protože oni ten systém parlamentní volby nevědí, jak jsme vůbec mohli dopustit, že jste byla zvolena na to místo. A já vám to prostřednictvím chci tlumočit, že lidé, obyčejní lidé, kteří žijí za těmito zdmi, jsou velmi nespokojení s tím, jak se zastáváte menšin v České republice a že vůbec nezohledňujete problémy lidí, kteří zde žijí jejichž práva jsou porušována. Takže já plním tuto povinnost, chci vám to říci, ať je to v péči o rodinu, ať je to v péči o seniory, ať je to v péči o zdravotně postižené. Takže prosím, já bych byla velmi ráda, abyste se příště ubírala i problémy, které má majoritní společnost, a ne jen se zastávali lidí, kterým je v současné době dáváno více pozornost, než ostatním občanům. Já vám děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama