Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2011 8:51:28

Dostavba dálnice D8 se konečně pohne z místa

Dostavba dálnice D8 se konečně pohne z místa

Ministerstvo dopravy zveřejnilo tzv. superkoncepci, přehled staveb, které by měly být realizovány do roku 2025.

Z Ústeckého kraje na seznamu figurují stavby patrně nejočekávanější a nejpotřebnější, tedy dostavba dálnice D8 přes České Středohoří a silnice R7 k napojení průmyslové zóny Triangle směrem do Německa.

„Vítám, že se dostavba dálnice D8 pohne konečně z místa a že ministerstvo dopravy uznalo, že dálnice je nezbytná pro vyřešení kritického stavu dopravy na objízdných trasách. To nakonec ukázala i ustupující povodeň. Ministerstvo by teď mělo ještě určit závazný termín dokončení celé D8 a skutečně ho dodržet," řekla hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová. „Dostavba silnice R7, která spojí průmyslovou zónu s Německem, zase může oživit zájem investorů o Ústecký kraj a tím se zvýší nabídka pracovních míst pro naše obyvatele," doplnila Vaňhová.

Před zveřejněním koncepce se uskutečnila schůzka zástupců ministerstva dopravy a Ústeckého kraje, která se konala v Litvínově u poslance Milana Šťovíčka. Na schůzce materiál připomínkoval vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství krajského úřadu Jindřich Franěk. Kromě výše zmíněných staveb, které koncepce zohledňuje, zmínil ještě další priority Ústeckého kraje v oblasti dopravní infrastruktury, kterými jsou např. zkapacitnění silnice I/27 v úseku Most - Litvínov, obchvat Žiželic a Velemyšlevsi na silnici I/27 či několik významných staveb na silnici I/13.  Žádný z těchto návrhů však nebyl akceptován. Podle ministerských úředníků koncepce zahrnuje jen takové stavby, na něž je zajištěné financování. Pokud bude plán ministerstva dodržený, znamená to, že v Ústeckém kraji se do roku 2025 nedočkáme kromě úseků D8 a R7 žádné jiné dopravní stavby na silnicích I. třídy.

K problematice nedokončené dálnice, která momentálně čeká na nové územní rozhodnutí, svolali starostové obcí ležících na objízdných trasách setkání na 10. února. Hejtmanka Jana Vaňhová potom zve občany k diskuzi o dálnici D8 dne 17. února 2011 do Velemína, kam je pozván také ministr dopravy Vít Bárta.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama