Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2011 11:14:00

Marťani a krajské nemocnice

Marťani a krajské nemocnice

Jiří Paroubek se proslavil zejména svým výrokem, že by klidně vládnul i s Marťany. Nyní to vypadá, že nemluvil jen tak do větru a zřejmě má skutečně s nějakou mimozemskou civilizací nějaké spojení a oni mu často našeptávají ledasco zajímavého.

Jinak si totiž jeho výrok, že Ústecký kraj a zejména já máme v plánu privatizovat některou ze sítě páteřních nemocnic, vysvětlit neumím. Nikdy jsem totiž nic takového neřekla a ani jsem nikdy k podobným spekulacím svým jednáním nezavdala žádnou příčinu.

Ústecký kraj v tomto volebním období nerealizoval prodej ani jedné nemocnice z páteřní sítě a k ničemu takovému v tomto volebním období nedojde. Buď tedy došlo v informačním přenosu z marťanské centrály k nějakému šumu, anebo si to celé Jiří Paroubek vymyslel. Ostatně svou kreativitu v nakládání se skutečností prokázal již mnohokrát.

Velmi mě zaráží i fakt, že neví, že vedení kraje je kolektivní orgán, který rozhoduje ve sboru a jedinec – i kdyby byl nakrásně hejtmankou – nic nezmůže.

Na druhou stranu je mi páně poslancova starost o Krajskou zdravotní sympatická. Jen moc nevím, proč ohledně její situace napadá mě. V kolektivním vedení kraje mají zdravotnictví na starosti jiní lidé a jeden z nejbližších Paroubkových spojenců ještě donedávna Krajské zdravotní šéfoval. Možná by měl tedy pan poslanec cílit své výtky tímto směrem, ale to se mu zřejmě příliš nechce. Byla by to totiž střelba do vlastních řad.

Ve své funkci mám na zřeteli vždy prospěch a rozvoj kraje, ostatně mi to ukládá zákon. Při svých rozhodnutích se řídím i programem své politické strany, který jsem  nikdy nezpochybňovala.

Celý mediální výstup mi přijde jako ničím nepodložený, zcela nesmyslný a se zlou vůlí vedený útok proti mně. Od svého stranického kolegy bych to nečekala, ale ve světle posledních událostí už zřejmě tuším, odkud vítr vane. Můj stranický kolega, už totiž tak úplně stranickým kolegou není. Netají se tím, že zvažuje přestup do jiné politické strany a má ambici v příštích krajských volbách obsadit právě hejtmanský post. Sečteno a podtrženo, řekla bych, že panu poslancovi nejde o nic jiného než o vlastní zviditelnění v kraji, kde není svým životem zakotven a nemá zde příliš velkou podporu.

Anebo je to všechno celé jinak a skutečně mu to nakukali Marťani.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama