Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.05.2012 11:28:35

Otevřete oči

Otevřete oči

Stále čekáme s novináři a veřejností, že pan Leo Steiner uvede konkrétní a jasné důkazy, které by potvrzovaly jeho lživé útoky proti vedení Ústeckého kraje.

Ale on nic nepředkládá. Pouze uvádí nová a nová obvinění, ale důkazy scházejí. Ústecký kraj na tiskové konferenci vyvrátil jeho lživé výroky o údajném trojnásobném předražení rekonstrukce silnice Louny Ročov. Nejdříve tvrdil v České televizi dne 23. května 2012, že celá rekonstrukce za zhruba 280 milionů Kč byla trojnásobně předražená (to asi ještě nevěděl, že výběrové řízení na tuto zakázku kontroloval Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže). Když se toto neprokázalo, změnil své výroky, že šlo údajně o neoprávněné navýšení tzv. dotačního managementu. I to je lež, kraj jen požadoval dodržení smlouvy a proplacení dojednané částky, která byla schválená a nasmlouvaná. Jinak by ji musel uhradit ze svého rozpočtu, šlo o částku půl milionů korun. Nic z toho, co pan Steiner tvrdil, se neprokázalo, proto na něj bylo podáno trestní oznámení pro pomluvu a šíření poplašené zprávy.

Kdo chtěl slyšet pravdu, přišel na tiskovou konferenci Ústeckého kraje. Kdo pravdu slyšet nechtěl a stále věří tomu, co pan Steiner bezdůkazně tvrdí, ten nepřišel. Média stále zaslepeně věří tomu, co říká. Přitom jde o předem připravenou PR kampaň na osočení současného vedení Ústeckého kraje před krajskými volbami a vytváření falešného dojmu jakéhosi samozvaného bojovníka proti korupci.

Stačí se přitom jen zamyslet a otevřít oči. Pan Steiner tvrdí, že se v oblasti dotací pohybuje 12 let. Proč přichází s kritikou údajně špatného systému (který mimochodem připravovala a schvalovala vláda ODS) až po 12 letech? Proč nepřiznal, že sám vystupoval i v roli příjemce dotací a tento systém mu vyhovoval? Proč zrovna před krajskými volbami? Proč jako křesťanský demokrat neváhá lhát celému národu?

Odpověď je jednoduchá. Současné vedení Ústeckého kraje v čele s ČSSD začalo systémově řešit nejpalčivější problémy – bezpečnost, vysokou nezaměstnanost a sociálně vyloučené lokality. Dali jsme lidem naději, že ačkoli jde o oblasti, za jejichž řešení je zodpovědná vláda, je možné tlačit pravicovou koalici k tomu, aby se jimi začala konečně zabývat, a sami jsme přitom přinesli návrhy řešení na zlatém podnosu. Zpracovali jsme Ústecký balíček legislativních změn, máme plán na snížení nezaměstnanosti a vytvoření téměř čtyř tisíc nových pracovních míst v celém kraji, vytvořili jsme Pracovní skupinu pro sociálně vyloučené lokality, připravujeme Bezpečnostní konferenci. Ale také jsme do Ústeckého kraje přilákali nové investory, opravili škody po bleskových povodních atd.

Prostě za současnou vládou Ústeckého kraje je řada úspěchů. Úspěch se neodpouští, ale hlavně bere vítr z placet politických konkurentům. Proto přicházejí na řadu osvědčené metody neschopných a závistivých lidí, kteří nemají žádné vlastní vize a program pro zlepšování života v Ústeckém kraji. Přicházejí na řadu účelová obvinění, lži, manipulace s veřejností.

ČSSD se bude držet svého programu, který je pro lidi a jejich lepší život v našem kraji.

Jana Vaňhová
hejtmanka Ústeckého kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama