Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2012 10:18:00

Sedmašedesát let od ukončení 2. světové války

Sedmašedesát let od ukončení 2. světové války

Vzpomínkový ceremoniál připravil Ústecký kraj spolu s Krajským vojenským velitelstvím v Ústí n. L. a dalšími institucemi a zúčastnili se jej vedle přestavitelů kraje a města také někteří poslanci a senátoři Parlamentu ČR...

Vzpomínkový ceremoniál připravil Ústecký kraj spolu s Krajským vojenským velitelstvím v Ústí n. L. a dalšími institucemi a zúčastnili se jej vedle přestavitelů kraje a města  také někteří poslanci a senátoři Parlamentu ČR zvolení za Ústecký kraj, zástupci velvyslanectví Ruské federace, Francie a USA, váleční veteráni, členové Československé obce legionářské a další hosté. Kytice položili hosté k Pomníku Osvobození v centru Městských sadů, tu za Ústecký kraj hejtmanka Jana Vaňhová a zastupitel Oldřich Bubeníček.  V krátkých projevech připomněli řečníci nejen hrdinství a obětí všech, kteří se zasloužili o naši svobodu, ale také vzrůstající nebezpečí extremistického hnutí v ČR i v Evropě a sociální jevy, které nepřispívají ke klidnému životu a výrazně v posledních letech ohrožují demokracii.

Na pozvání hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové se potom hosté pietního aktu a především váleční veteráni přesunuli na krajský úřad. Na hejtmanství si společně prohlédli výstavu Operace Anthropoid, která se s podtitulem Někomu život, někomu smrt věnuje osudům českých vlastenců a vojáků při přípravě a vykonání atentátu na R. Heydricha v r. 1942. Součástí slavnostního setkání veteránů s hejtmankou a hosty bylo také oceňování  legionářů, vystoupení mladých umělců z ústecké Základní umělecké školy E. Randové, příspěvkové organizace kraje,  a rautové občerstvení. To už potřetí v posledních letech objednává a hradí Ústecký kraj coby drobné poděkování pozvaným válečným veteránům. Občerstvení již tradičně připravili žáci a pedagogové Střední školy a Základní školy v Trmicích, p.o.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama