Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2012 14:07:31

Téma státních maturit hýbe i Ústeckým krajem

Téma státních maturit hýbe i Ústeckým krajem

Hejtmanka se kvůli stížnostem na státní maturity obrátila na ministra školství.

Krajský úřad přijal už stovky žádostí o přezkum výsledků a průběhu maturitní zkoušky, které musí řešit ve spolupráci s CERMATem, a to do 30 dnů od jejich podání. Spolupráce ale zadrhává. Hejtmanka Jana Vaňhová proto vyzvala dopisem ministra školství, mládeže a tělovýchovy Petra Fialu, aby dohlédl na včasné posouzení žádostí ze strany CERMATu.

„V našem případě evidujeme enormní a neočekávaný nárůst počtu žádostí o přezkum výsledků a průběhu maturitní zkoušky, kdy k dnešnímu dni bylo Krajskému úřadu Ústeckého kraje doručeno bezmála 470 žádostí. Jen pro ilustraci v loňském roce se jednalo o 79 žádostí,“ zmiňuje v dopise hejtmanka.

CERMAT v médiích deklaroval, že termíny, požadované dle legislativy, od krajských úřadů se mu daří plnit, v případě Ústeckého kraje to zatím tak není. Odbor školství, mládeže a tělovýchovy, který průběžně zadává žádosti do elektronického systému CERMATu, nemá v tuto chvíli cca 220 stanovisek s termínem pro vyřízení žádostí zadaným na 25. června 2012.

„Věřím, že ministr školství Petr Fiala ze své pozice provede kontrolu a dohlédne na to, aby nedošlo k prodlevě v zákonných lhůtách,“ dodala Jana Vaňhová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama