Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2016 8:58:52

Demolice aneb důsledek terorismu nízké intenzity

Demolice aneb důsledek terorismu nízké intenzity

Oficiální zpráva říká, že na 21 místech ČR proběhnou z peněz MMR demolice budov. Nejde o nevyužité, ale o vybydlené, totálně zničené domy. K zemi půjdou domy, které ani stát, ani obce nedokázaly uchránit proti vnitřním migrantům.

 

Demolice aneb důsledek terorismu nízké intenzity

Oficiální zpráva říká, že na 21 místech ČR proběhnou z peněz Ministerstva pro místní rozvoj demolice budov. Nejde o nevyužité, ale o vybydlené, totálně zničené domy. K zemi půjdou domy, které ani stát, ani obce nedokázaly uchránit proti vnitřním migrantům – nepřizpůsobivým nomádům, z nichž většinu představují cikáni. To, že cikánské tlupy vybydlují domy a byty - přímo o tom hovořili zástupci bytových družstev z Ústí n. L. a Mostecka, na jednání s premiérem Sobotkou v únoru 2016. Zvláště na to upozorňoval František Ryba z bytového družstva Krušnohor, a připomněl mosteckou petici. Já sám jsem se o tom přesvědčil při osobní návštěvě Janova.

Setkání s premiérem Sobotkou jsem inicioval, protože situace na severu Čech se stala již neudržitelnou. Ministr Dienstbier problém dlouhodobě pohřbil frázemi. A ombudsmanka Šabatová je mimo realitu. Při návštěvě Mostu jenom rozčileně sdělila, ona má zkušenosti z podobných lokalit po celé republice, a není to, s čím se potýkáme na Mostecku pro ní nic nového. Znamená to snad, že souhlasí s vybydlováním domů? Vůbec nepochopila, co lidé z Mostu, Obrnic a Litvínova říkají.

V rámci programu Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách bude vydáno téměř 69 milionů korun a na další dva roky bude 200 milionů Kč na stržení dalších budov zničených teroristy, kterým říkáme decentně - nepřizpůsobiví. Ti zničí byt, začnou řvát, v jakých podmínkách bydlí. To je důvod, aby dostali jiný byt. Jak je možné, že po nich nikdo nechce náhradu škod?!

Není od věci připomenout, že v zápisu z jednání s premiérem Sobotkou je uvedeno: „Stát slíbil pomoc při bourání „ vybydlených domů“. V Litvínově je to 5 domů ve vlastnictví společnosti CPI. Je obava, že tam budou umístěni běženci.“

Tím, že státní moc není schopna samosprávám pomoci v tvrdém postupu proti vnitřním migrantům – nepřizpůsobivým, kteří jsou realitními kancelářemi přesouváni na sever, ministerstvo vydá v letech 2016 až 2018 celkem 300 milionů korun na úklid spouště po nich. A co bude dál? Obávám se, že nepřijme li vláda rychle razantní opatření proti devastaci bytů lidmi, kteří si ani nezaslouží byty obývat, bude hůř.

Už delší čas volám po tom, abychom se přestali třást před Bruselem a využili velmi dobrých zkušeností ze zahraničí, například ze Švýcarska. Tam mají systém jednoduchý. Shrnu li ho, pak nevážíš si slušného bydlení, poškodíš byt a neopravíš ho, jdi z něj pryč. Nikoho nezajímá kam, prostě z bytu s celou rodinou ven! Věřte, že problémy, které s nimi máme my, tam nemají! Jenomže výhoda Švýcarů je, že nad sebou nemají diktát tupých hlav z Bruselu.

                                                                                  Jaroslav Doubrava,

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama