Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2015 12:20:01

O hlouposti hloupých šéfů států smutné EU

O hlouposti hloupých šéfů států smutné EU

Ohromná migrační vlna, se kterou si neumí EU poradit, a komediální odmítnutí šéfů zúčastnit se čínské oslavy konce druhé světové války, znamená další signály, že EU se stala zhroucenou organizací.

 

O hlouposti hloupých šéfů států smutné EU

Ohromná migrační vlna, se kterou si neumí EU poradit, a komediální odmítnutí šéfů zúčastnit se čínské oslavy konce druhé světové války, znamená další signály, že EU se stala zhroucenou organizací.

EU má ještě určitou sílu si udržet určitý ekonomický status. Politicky je ale mrtvá, neschopná reálného politického jednání. Z vedoucích činitelů zemí EU, a z vedoucích byrokratů EU, se stala pouze skupina přihlouplých diletantů. Na rozdíl od českého prezidenta Miloše Zemana.

KOMEDIANTI Z EU

Prý kvůli lidským právům a silovému vystupování při nárocích na některé ostrovy poblíž čínské pevniny, šéfové států EU na oslavy 70. výročí konce světové války nepřijedou. Přitom jde o zcela komediální zdůvodnění. Proč to bossové EU dělají? Klaní se administrativě USA a pseudoochráncům lidských práv v EU? A má to být signál Číně, že EU je suverénní oblast?

EU není suverénní, jak je vidět z letošní okupace EU statisíci migranty. Otázka lidských práv je kromě toho zcela farizejská. Číňané to dobře vědí, že politici EU a USA kašlou na lidská práva. Pouze o nich povídají, výstižnější výraz by byl kecají.

Dobře to bylo vidět, když došlo k vojenskému potlačení protestů, ke kterému mělo dojít údajně na pekingském náměstí Brány nebeského klidu. Ke konfliktu v roce 1989 došlo, ale všechno bylo úplně jinak.

ČÍNSKÁ KOMEDIE NA ZÁPADNÍ ZPŮSOB

K tvrdému a rychlému zametení studentských demonstrací došlo proto, že čínské vedení vědělo, že si to může dovolit.

Západní země potřebovaly pro investice v Číně klid. Protesty západu byly jenom formální. Investice mohly naopak posílit, protože v Číně bylo obnoveno klidné podnikatelské prostředí. Dočteme se na tom např. v erudované knize Gorgona Thomase Plameny draka.

Pro ředitele CIA Webstera šlo v Číně o „partu děcek“. V knize je citována řada materiálů, např. „prezident zastává názor, že (studenti) mnoha věcí nedosáhnou, a my nechceme stát na straně prohrávajícího. Podle něj by nás to uvrhlo zpět ve všech možných ohledech, politicky i ekonomicky. Prezident pokládal naše dobré vztahy s Čínou za klíčový předpoklad našeho vlivu v Asii a Tichomoří…“

Jeden ze studentských vůdců Wu-er-kchaj-si byl Websterem odstaven od podpory, protože je „buřič“.

USA chtěly mít podíl na ekonomickém rozvoji Číny. Klidné Číny! Studenti to ohrožovali.

Když byly demonstrace rozprášeny, šéf USA Bush (starší) potrestal Čínu komediálním pozastavením dodávek vojenské techniky Číně. A začal kritizovat íránský režim za podporu terorismu. Proč? Protože kšeft mezi USA a Íránem byl na nule.

Washingtonský analytik Joseph Brewer později prohlásil: „Bushův nevyslovený vzkaz americkým korporacím, jejichž investice v Číně dosahovaly mnoha miliard dolarů, byl zcela zřejmý. I přes masakr jde byznys jako normálně…“

Jaké je poučení z krizového vývoje? Politici států EU jsou jenom ubozí cyničtí pozéři.

Hovořit o masakru na náměstí Tchien-an-men je dnes poněkud úsměvné. Americká diplomacie to nevyvracela, ale šklebila se nad příběhy reportérů, kteří v té době byli v centru dění na náměstí Nebeského klidu. Až po 20 letech například tehdejší zpravodaj BBC v Pekingu James Miles připustil, že zprostředkoval divákům své mylné dojmy. Ani podle něj se prý na Tchien-an-men masakr nekonal.

"Protestujícím, kteří byli na náměstí, když dorazila armáda, bylo po vyjednávání s jednotkami, jež měly na starosti dodržování výjimečného stavu, dovoleno odejít," popsal tehdejší události po dvou desetiletích Miles.

KŠEFT JE ALLÁH

Žebráci z EU mají jedinou cenu: Jsou ještě stále nositeli vyspělých technologií, které ještě nebyly všechny rozprodány nebo okopírovány. Proto je evropský byznys zamilovaný do čínského trhu, kam dodává, a odkud bere laciné zboží.

Teď klesá růst čínského HDP, čínská ekonomika se stává poněkud dýchavičnou, ale to není nic nového. To bylo prorokováno již nejméně 2 až 3 roky, že dojde k oslabení růstu v Číně. A EU se svíjí ochotou dát na modlení, aby kondice Číny vydržela. Neboť kšeft je Alláh. Neboť západ (USA a EU) zjišťuje, že nemá rezervy, které by mu pomohly hladce se vyrovnat s menší čínskou poptávkou po jeho zboží. To znamená, že může ohrozit křehký hospodářský růst v Evropě.
Že se nezúčastní nejvyšší šéfové EU na oslavu ukončení 2. světové války? Myslím, že politiky z EU Číňané berou se shovívavým  úsměvem, jako zamindrákované ubožáky.

                                                                                              Jaroslav Doubrava

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama