Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2016 18:37:44

Papež ztratil svojí morální autoritu, stal se populistou

Papež ztratil svojí morální autoritu, stal se populistou

Papež František přiletěl v sobotu dopoledne na řecký ostrov Lesbos, aby si tam užil v táboře migrantů. Do kufru si na zpáteční cestu přibalil dvanáct migrantů

 

Papež ztratil svojí morální autoritu, stal se populistou

Papež František přiletěl v sobotu dopoledne na řecký ostrov Lesbos, aby si tam užil  v táboře migrantů. Papež si prý při návratu do Vatikánu přibalil do kufru osm syrských a dva  afghánské migranty. Pokud to je pravda, alespoň řecká televize se dušuje, že ano, potom katolická církev zažívá úpadek v nejvyšším patře svého vedení.                                                                                                                               Pokud chce pan Papež vypadat „šik“ pro média a zářit všude jako velký humanista, uchyluje se ke stejnému populismu jako u nás mladík Dienstbier, Šabatová a podobní sluníčkáři, kteří si pletou dojmy se zákonným postupem.

Dnes je již mnohokrát potvrzeno, že migranti záměrně cestují do EU, ne aby si zachránili život před pronásledováním a nebezpečím, ale aby zde našli pouze lepší životní podmínky. Není od věci znovu připomenout, že ČR může omezit právo pobytu migrantů, pokud nemají právo na uprchlický status (azyl), pokud do ČR přišli z bezpečné země.                                                                                                                          

 Podle článku 31 odstavce 1. „smluvní státy se zavazují, že nebudou stíhat pro nezákonný vstup nebo přítomnost takové uprchlíky, kteří přicházejíce přímo z území, kde jejich život nebo svoboda byly ohroženy ve smyslu článku 1.“     Migranti ze Sýrie, Iráku, natož z Afghánistánu, by proto měli být vyhoštění z EU, ale ne stíháni za protiprávní vstup na území cizího státu. Přišli z okolních bezpečných zemí. Pokud nebude takto definován náš postoj k migrantům, invazi islámských migrantů do Evropy nikdo nezastaví.                                                                                                                                   A dnes se do sluníčkářské komedie zapojuje i největší distributor katolické víry na planetě Zemi pan Papež.                                                                                                        Jsem přesvědčen, že podstatně rozumnější by bylo aby řešil, poté, kdy válčení v Sýrii je u konce, návrat Syřanů do jejich vlasti aby se mohli zapojit do její obnovy, než tahat do Evropy další a další.

Šéfové vlád v Perském zálivu, Turecku a imáni na Balkánu se mohou smíchem potrhat. Papež chce odminovat islamistům cestu do EU. Jak by to komentoval jeden ze tří papežových šéfů - Ježíš: Appetitlich.                                                                       Jaroslav Doubrava

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama