Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.03.2015 9:49:36 - Verbal

Boj s větrnými mlýny

Vážený pane Foldyno, předem Vám chci poděkovat za Vaše úsilí co se ukrajinského konfliktu týče. Postavit se našim euro-atlantickým vlezdop... z řad politiků a zároveň mediálnímu mainstreamu v čele s ČT chce kus odvahy, prosím nepolevujte. Otázka, je to jen můj pocit že se příměří na Ukrajině některým státům vlastně nehodí a činí kroky ke zmaření mírového úsilí? Mám na mysli hlavně USA a Polsko, resp. jejich administrativy (postoj běžných občanů může být jiný). Děkuji za odpověď a přeji hodně sil.
S pozdravem Jaroslav Švábík.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.03.2015 13:53:08 - Jaroslav Foldyna
Vážený pane Švábíku,

jsem přesvědčen, že minské dohody se v zásadě naplňují. Zpochybňování minských dohod, ať je to kýmkoli, je opravdu jen snaha konflikt znovu otevírat a hledat jiná než politická řešení. Jsem přesvědčen, že Evropa by měla dbát a trvat na řešení ukrajinského konfliktu pouze a jenom politickými prostředky, jakými je například stávající minská dohoda. Názory některých polských představitelů jsou poněkud hysterické, ale je to zřejmě dáno historickou zkušeností Polska. Domnívám se tedy, že je to okrajová záležitost, stejně jako silácká prohlášení některých politiků USA. My, Evropané, kteří žijeme v okruhu tisíce kilometrů, nikoli desítek tisíc, máme zájem na tom, aby se věci řešily politicky a nikoli válkou. To je můj názor a za ním si stojím.

Děkuji a s pozdravem

Jaroslav Foldyna