Jaroslav Kubera

Zemřel dne 20.1.2020 ve věku 72 let
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2013 14:58:00

Ani dobro, ani zlo

Ani dobro, ani zlo

Během nejhorší fáze povodní jsem sledoval ČT 24 a znovu jsem si uvědomil, jak jsou média dvojsečná věc. Na jedné straně jsou schopny být partnery státu a veřejnosti při povodních, takže plní velmi praktické funkce.

Na straně druhé jsou katastrofy jejich základní potravou. Když pak voda opadne a není o čem psát a vysílat, hledají si náhražková témata, která však mají tendenci vše zobrazovat ve stylu povodní. V tu chvíli se mediální svět a reálný svět sobě podobají jako hůl a její stín. Schválně zkuste vzít do ruky stín hole a zamávat s ním nad hlavou. V tom okamžiku vám dojde pomíjivost mediálního světa.
Proto bychom se měli naučit žít s pocitem, že média nejsou ani dobro, ani zlo. Prostě tu jsou, stejně jako záplavy nebo slunce, a mají zákonitosti svého fungování. Nezapomínejme na to.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama