Jaroslav Kubera

Zemřel dne 20.1.2020 ve věku 72 let
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2019 18:20:00

Takzvaný „labeling“ poškozuje princip volné soutěže a spolupráce mezi státy

Takzvaný „labeling“ poškozuje princip volné soutěže a spolupráce mezi státy

Předseda Senátu Jaroslav Kubera dne 15. listopadu 2019 zaslal dopis panu Danieli Meronovi, izraelskému velvyslanci v Praze. Vyjádřil v něm podporu Státu Izrael, který se opět stal cílem teroristických útoků.

Vážený pane velvyslanče,

dovolte mi, abych Vašim prostřednictvím vyjádřil solidaritu s občany státu Izrael v těchto dnech, kdy je opět civilní obyvatelstvo vystaveno teroristickým raketovým útokům z území sousedních států.

Zároveň chci vyjádřit naději, že tento konflikt bude vyřešen mírovou cestou a nepovede k eskalaci sporů. Plně rovněž respektuji územní celistvost Izraele a jeho právo, jako suverénního státu, na obranu.

Rád bych zároveň vyjádřil názor, že tak zvaný „labeling“ poškozuje princip volné soutěže, otevřeného obchodu a spolupráce mezi státy a rozhodně neřeší otázky, které za jeho prosazováním v Evropské unii stojí. Je zároveň prvkem, který se podílí na růstu antisemitismu v Evropě.

Vážený pane velvyslanče, věřím, že moje slova podpory najdou v Izraeli ohlas a posílí židovský stát a jeho obyvatele v této obtížné situaci.

S pozdravem

Jaroslav Kubera,
Předseda Senátu
Parlament ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama