Jindřich Pilc

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2020 13:42:48

ČT by chtěla zvýšit poplatky za televizi

ČT by chtěla zvýšit poplatky za televizi

Zrušme daň z vlastnictví televizního a rozhlasového přijímače! Změňme platby z povinných na dobrovolné!

Platby za televizi a rozhlas jsou vynucovány pod hrozbou pokuty. Pokud nezaplatíte, hrozí, že budou platbu vymáhat, snad soudně, snad pomocí exekutora. Pokud stejně nezaplatíte, pošlou na vás komando, které zaútočí na váš domov. Pokud se dál budete aktivně bránit, zabijou vás (např. dle § 56 zákona o policii). Povinná platba v konečném důsledku znamená skrytou, maskovanou hrozbu: Zaplať, nebo tě zabijeme.

Poplatky z vlastnictví přijímače jsou vybírány na základě zákona o rozhlasových a televizních poplatcích. Stát jinak než násilím své zákony nevymáhá. Kdo nezaplatí, na toho stát zaútočí, zavře do vězení a podobně. Pochopitelně, že neplatič poplatků pravděpodobně zabit nebude, protože pokutu raději zaplatí a nebude se sebevražedně bránit proti zdrcující přesile státních represivních složek (vymáhajících rozhodnutí soudu).

Přechod od násilí a donucení k dobrovolnosti snad nemůže odmítat žádný rozumný člověk.

Vynucovat za nepožadované a nevyužívané služby platbu hrozbou či násilím je necivilizované. Civilizovanost spočívá v dobrovolnosti a respektování vlastnických práv.

Nenechme se zmást řečmi o „vyspělé společnosti“ od lidí, kteří zastávají anticivilizační filosofii násilí a donucení!


vyšlo na blogu idnes.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama