Jindřich Pilc

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2019 12:58:10

Digitální diktování

Digitální diktování

„Chybí plán povinného vypínání analogového (VKV FM) rozhlasu. Analogové vysílání je energeticky neefektivní a místo jednoho analogového kanálu lze vysílat několik digitálních.“

A takhle my si tu žijeme. Neustále nám někdo něco diktuje (nebo by rád chtěl diktovat), protože on přece nejlépe ví, co je pro nás dobré.

Chci jenom malinko vyprovokovat k zamyšlení. Ta otázka totiž nezní: FM, nebo DAB. Ta otázka zní: dobrovolnost, nebo donucení.

A není to jenom záležitost DAB. Když se podíváte, co se kde řeší, je to záležitost všech oblastí lidského života, společnosti a ekonomiky.

Systém, ve kterém žijeme, se nějakým způsobem časem vyvíjí. Opravdu stojí za to se zamyslet nad výběrem mezi dobrovolností a donucením, dřív než bude pozdě. Už dnes je totiž mnoho lidí skálopevně přesvědčeno o tom, že ostatní lidi je nutné k čemusi hrozbou či násilím donutit (v široké škále nejrůznějších záležitostí). Vzpomeňte třeba na jásání některých lidí nad novou (budoucí) povinností výrobců instalovat do auta autorádio s DAB. Říkám jim „urychlovači pokroku“. Jako by snad k pokroku a vývoji nedošlo, pokud by se neuzákonil a nepřikázal. Zpolitizovaný a centralizovaný vývoj oproti spontánnímu a tržnímu není a nemůže být optimální. Důsledkem je nižší hospodářský růst a tedy relativně chudnutí a snižování životní úrovně oproti ekonomicky svobodnějším zemím.

Propaguje se a vyzdvihuje a oslavuje přesvědčení, že násilí a donucení je dobrá metoda k dosažení určitých cílů. Nepřipomíná vám to něco?


vyšlo na blogu idnes.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama