Jindřich Pilc

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2015 20:05:00

Předstírání veřejné diskuze

Předstírání veřejné diskuze

V Ústí nad Labem se konala akce s názvem "Panelová diskuse s odborníky na téma hazard".

 Zakázat herny a hrací automaty, nebo jen přísněji regulovat? Toť otázka, která má obvykle šanci objevit se na veřejnosti a ve sdělovacích prostředcích.

Bohužel, o žádnou debatu, diskusi veřejnosti se nejednalo (například Český rozhlas Sever uvedl, že se jednalo o debatu veřejnosti s odborníky). Nebyla to diskuse veřejnosti. Byly to otázky a odpovědi. Otázky od veřejnosti k panelistům a odpovědi panelistů. Byl jsem se tam podívat. Neměl jsem na panelisty žádnou otázku. Chtěl jsem do diskuse přednést svůj příspěvek, názor na problematiku. Tuto možnost jsem neměl, protože se jednalo pouze o otázky panelistům. Takže jde o předstírání toho, že proběhla nějaká veřejná diskuse.

Odborníci z řad panelistů včetně zástupce Unie herního průmyslu předvedli střízlivý, rozumný pohled na věc. Narozdíl od panelujících politiků a nepolitických politiků.

Vystoupení panelistů sledovalo poloprázdné hlediště, asi stovka lidí. Akce se konala v ideální čas, od 18 do 20:30. Ústečáci opět projevili o herny a hrací automaty a jejich zakazování nebo regulaci nezájem. Opět se ukazuje, že zakazování je umělé téma, na kterém si někdo snaží nabrat politické body.

Jistě se ještě mnohokrát dočteme, že proběhla veřejná diskuse a že veřejnost diskutovala.

Je to snad obava z neobhajitelnosti prosazovaných opatření? Je to snad obava ze střetu s odlišnými názory?

Jindřich Pilc, místopředseda krajského sdružení Svobodných v Ústeckém kraji

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama