Jindřich Pilc

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2015 10:19:00

Vyděračství Evropské komise

Vyděračství Evropské komise

Evropská komise v podstatě vydírá českou vládu, když říká, že nebude blokovat přidělování evropských dotací, pokud bude v Česku pokračovat proces v provádění služebního zákona.

 Opět se hezky ukázalo, kdo je tady pánem. Česká republika odvádí peníze českých daňových poplatníků do Bruselu, v Bruselu se rozhodne, jak bude s těmito penězi naloženo a pošlou se zpátky do České republiky. Brusel kontroluje nakládání s těmito penězi a případně uvaluje sankce. Dotace nebo její část se v některých případech musí vracet zpět do Bruselu.

Fanoušci Evropské unie jásají, že Česká republika dostává z Bruselu výrazně více peněz, než kolik jich tam posílá. V průměru asi něco přes 30 miliard korun ročně (pro srovnání: velikost státního rozpočtu ČR se pohybuje někde v oblasti 1,1 bilionu, tedy 1 100 miliard korun). Je důvod jásat? Jenom na příspěvcích na konkurence neschopné zdroje elektrické energie (takzvané obnovitelné) však musíme doplácet ještě vyšší částku. A to je jen jeden příklad. Členství v EU se nám tak rozhodně nemůže vyplatit. A prosím, nesnažme se tvrdit, že svobodné cestování a svobodný mezinárodní obchod je vynález Evropské unie a že je možný jenom díky Evropské unii.

Máme tohle zapotřebí?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama