Jindřich Svoboda

NE imigrantům, PROTI nepřizpůsobivým, PRO pořádek!
  • DSSS
  • Duchcov
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2016 15:53:46

Rozhovor k tématu návštěvy ČR panem Europoslancem Udo Voigtem.

Rozhovor k tématu návštěvy ČR panem Europoslancem Udo Voigtem.

DSSS, Evropský parlament, Duchcov, Krajské volby 2016, Nepřizpůsobivý, vyloučené lokality.

Na návštěvě pana europoslance Udo Voigta v ČR se mimo jiné podílel i radní města Duchcova a předseda krajské organizace DSSS Ústeckého kraje Jindřich Svoboda, organizátor někdejších duchcovských demonstrací před zhruba třemi lety, kde se projevil nesouhlas zejména vůči nepřizpůsobivým Romům. S názory německého europoslance prý souhlasí bez výjimky. „Jeho názory znám už dlouho, takže jsem neočekával nic jiného. Jsem rád, že z pozice europarlamentu přítomným nastínil, proč je Evropská unie špatným řešením,“ uvedl.

Na dotaz ParlamentníchListu.cz, jak vnímá – stejně jako v případě například českých politiků za Stranu svobodných –, že politik parlamentu Evropské unie kritizuje a chce zničit instituci, kterou zastupuje, odpověděl: „Vážím si ho za to, že dokáže tohle vše říkat, i když je členem europarlamentu a je pro jeho zrušení. Není špatně, jsou-li uvnitř této instituce lidé, kteří proti ní mohou bojovat.“

Duchcovský dělník neopomněl zmínit i situaci ve svém městě, které spadá do teplického okresu. „Od roku 2013, kdy se tyto demonstrace konaly, se v Duchcově mnoho změnilo. Dělnická strana sociální spravedlnosti má v zastupitelstvu města tři mandáty a jednoho radního. Zkvalitnili jsme práci městské policie, aby dělala svou práci pořádně a jen se nevozili v autě. Zbavili jsme se romských asistentů,“ popsal pro ParlamentníListy.cz, co považuje od doby demonstrací za posun dopředu. Za významnou považuje vyhlášku z loňska, která omezuje posedávání na veřejných prostranstvích. „Zmizely ty hloučky, které vysedávaly v ulicích nebo grilovaly v parcích města, což ostatním vadilo. Městská policie to skutečně kontroluje a jsem přesvědčený, že to byl správný krok k lepšímu Duchcovu. Lidé nám dali důvěru, takže se snažíme plnit, co jsme slíbili,“ říká Svoboda, který nyní kandiduje i do krajského zastupitelstva, a to z třetího místa kandidátky. „I z celokrajského hlediska je potřeba bojovat s nepřizpůsobivými a s potlačením vyloučených lokalit,“ dodal.

Pokud by měl srovnat problematiku romskou a imigrantskou, tak je podle něj výhoda, že se nás masová či ničivá migrace zatím tolik netýká. „Máme čas bránit se proti tomu, abychom uprchlíky přijímali. Je snazší bojovat, když tu ještě nejsou. My jsme byli ti, kdo na tento problém upozorňovali už v roce 2008, kdy to ještě nebyl takový módní trend jako nyní,“ připomněl.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama