Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2020 12:11:00

Do dvou let chceme začít s modernizací Vsetínské nemocnice

Do dvou let chceme začít s modernizací Vsetínské nemocnice

Primářům, lékařům, vrchním sestrám, vedení Vsetínské nemocnice i města Vsetína představil v pondělí 8. června hejtman Jiří Čunek spolu s kolegy dopracovanou studii rekonstrukce zdejší nemocnice s dostavbou.

Pokud dají zastupitelé Zlínského kraje projektu zelenou, začne se stavět do dvou let. Finanční náklady ve výši jedné miliardy korun zaplatí kraj ze svého.

„Základní změnou bude výstavba moderní budovy ve tvaru písmene U, která se bude stavět místo objektu staré interny a hlavní budovy ředitelství. Obě tak po demolici vytvoří potřebný prostor pro nový pavilon, který se napojí na nově vybudovaný interní pavilon, jenž se pro pacienty otevřel v prosinci 2018,“ představil plánovanou investici ve Vsetínské nemocnici hejtman Čunek s tím, že současná hlavní budova, ve které jsou nyní soustředěny obory, jako jsou chirurgie, ortopedie nebo porodní oddělení, zůstane po přestěhování jednotlivých oddělení do nových prostor k jinému využití.

„Chtěl bych poděkovat všem primářům, lékařům a zdravotním sestrám, kteří se podíleli svými požadavky a připomínkami na vytvoření této studie, za jejich zapojení, protože oni nejlépe znají potřeby jednotlivých oddělení a potřeby pacientů,“ vyjádřil hejtman své díky zdravotníkům za spolupráci na projektu rekonstrukce.

Cílem Zlínského kraje, který je zřizovatelem nemocnic na Vsetíně, v Kroměříži, Uherském Hradišti a Zlíně, je do několika let kromě zlínské nemocnice, jež se bude stavět nová, zbývající tři zrekonstruovat. Aktuálně rekonstrukcí prochází Uherskohradišťská nemocnice, která by měla být hotová během příštího roku. Podobný plán se připravuje i v Kroměřížské nemocnici a na studii rekonstrukce s dostavbou se pracuje i na Vsetíně.

„Těší mne, že Zlínský kraj na Vsetínskou nemocnici nezapomíná a lidé z našeho města a okolí budou mít i nadále zajištěnu kvalitní zdravotní péči,“ uvedl starosta Vsetína Jiří Růžička, jenž se prezentace také zúčastnil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama