Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2022 20:33:00

Musíme být obezřetní, abychom tyto věci dělali transparentně

Musíme být obezřetní, abychom tyto věci dělali transparentně

Projev na 20. schůzi Senátu 10. února 2022 k pandemickému zákonu

 Pane předsedo, pane ministře, kolegyně, kolegové,

omezím se na jedinou věc, a to je dotaz směrem na pana ministra, který tkví v tom, že mnoho věcí, které, a především emocí a vášní, které tento zákon vyvolává u lidí, je pochopitelně nedůvěra k tomu, když si o řádek níž, asi ne dnes, ale většinou, čtou o tom, jak rostou dolaroví miliardáři z těch, kdo vlastní výrobny vakcín, výrobny roušek atd. To znamená těch, kteří de facto mají zájem na tom a vydělávají na tom, že tady nějaký pandemický stav je nebo vůbec ten virus existuje. Myslím si, že to pochopit, je to naprosto pochopitelné. Nemyslím jenom z toho důvodu nějaké závisti, ale z důvodu toho, že musí být společnost a musíme být obezřetní, abychom tyto věci dělali transparentně, informovali o tom občany, proč a co se udělalo a nakoupilo a za kolik atd.

A přes to všechno vím, že to je těžké. Mnozí lidé to nevezmou, ani nepochopí. Ale ve veřejnosti běhala informace o tom, že existuje nějaká smlouva s jedním s dodavatelů vakcín, Pfizerem, mimo jiné to byla vakcína, kterou jsem se z důvodu cestování nechal očkovat také já. Já předtím mezi ty šťastné občany, kteří covid chytili třikrát a ani jednou o tom nevěděli a dozvěděl jsem se to vždycky až potom z testu. Naposledy před 3 týdny, když jsem chtěl jet do zahraničí a potřeboval PCR test, tak jsem byl právě chycen na konci prodělané choroby, ale vůbec jsem o tom nevěděl.

Nicméně asi každý nemá to štěstí, takže já to naprosto chápu. Ale přeci jenom bych rád, aby pan ministr ještě tuto oblast nedůvěry také pojmenoval s tím, že vlastně ta poslední zpráva, já jsem se snažil to nějak zachytit, možná špatně, z ministerstva byla, že vlastně ta smlouva není celá odtajněná, že budeme mít nějakou povinnost odebírat tyto vakcíny. Jde samozřejmě o to, jestli je to pravda, nebo není. A nechám na panu ministrovi, ať, pokud o tom má nějakou povědomost, jako že věřím, že má, tak aby nás o tom spravil. Takže to je jediný dotaz. Já mu děkuji. Vše ostatní si myslím, že tady bylo asi řečeno.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama