Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.12.2016 8:35:00

O navýšení mezd řidičů rozhodla vláda, proto by měl peníze zajistit stát

O navýšení mezd řidičů rozhodla vláda, proto by měl peníze zajistit stát

Do rozpočtu Zlínského kraje na příští rok, který schválilo krajské zastupitelstvo, bylo zahrnuto také navýšení finančních prostředků na mzdy řidičů ve veřejné linkové dopravě ve výši 73,5 milionu korun.

 „Navýšení mezd řidičů bylo schváleno nařízením vlády, což je podzákonná norma, takže nám jako kraji nezbývalo nic jiného. Protože zatím nemáme vysoutěžené nové dopravce, dopravní obslužnost kraje řešíme smluvně se stávajícími sedmi dopravci. Dodatkem smluv budou tyto peníze, protože jsou součástí prokazatelně kryté ztráty, dopravcům navýšeny. Měli jsme možnost přenést to na dopravce v rámci jejich cash flow, ale rada rozhodla, že nebudeme na nikoho tyto povinnosti přenášet, že potřebné prostředky najdeme v krajském rozpočtu," vysvětlil náměstek hejtmana Pavel Botek, zodpovědný za oblast dopravy.

„I když jsme tyto peníze zahrnuli do krajského rozpočtu, budeme je v příštím roce chtít získat od státu, neboť o navýšení mezd řidičů rozhodla vláda, nikoliv kraje. Proto by měl potřebné peníze zajistit stát," doplnil hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

V současné době má Zlínský kraj vyhlášenu veřejnou zakázku na zajištění dopravní obslužnosti kraje veřejnou linkovou dopravou na období let 2018–2027. Zakázka byla na základě rozhodnutí krajské rady prodloužena do konce března 2017.

Podle platné evropské legislativy musí být vysoutěžena do začátku roku 2018. Hodnota zakázky je přibližně 7,5 miliard korun bez DPH.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama