Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2020 12:35:00

Z investičních akcí na vsetínských školách mám radost

Z investičních akcí na vsetínských školách mám radost

Dvě dokončené investiční akce, které na vsetínských školách realizoval Zlínský kraj, si prohlédl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

 Nejprve se zúčastnil slavnostního otevření revitalizovaného parku před hlavní budovou Střední odborné školy Josefa Sousedíka, a krátce poté slavnostního předání nově zrekonstruované kuchyně v Základní škole, Mateřské škole a Praktické škole Vsetín, Turkmenská.

„Mám z revitalizovaného parku před školou velkou radost. Podařilo se zde vytvořit krásné venkovní prostory, které budou moci využívat nejen žáci a pedagogové školy, ale také občané Vsetína z blízkého okolí. Jde o společné dílo kraje, školy a města, a chci proto vedení školy i města poděkovat za aktivní přístup při přípravě a realizaci této akce,“ uvedl hejtman Jiří Čunek.

Součástí revitalizace parku před hlavní budovou Střední odborné školy Josefa Sousedíka, která přišla na 10 milionů korun, bylo osazení nových vodních prvků, obnova zeleně či vytvoření pódia pro prezentaci školy. Revitalizaci parku kraj realizoval ve spolupráci s městem Vsetín, které se na podílelo jednak na její přípravě a dále sem také pořídilo městský mobiliář – lavice, židle, odpadkové koše, stojany na kola apod. Na Střední odborné škole Josefa Sousedíka kraj během posledního roku dokončil také dvě další akce – kompletní rekonstrukci topení za 12,3 milionu korun a výměnu oken v tělocvičně za 1 milion korun.

Co se týká rekonstrukce kuchyně ve škole na Turkmenské ulici, byla zde provedena výměna elektroinstalace, částečná rekonstrukce kanalizačních odpadů, rozvodů teplé a studené vody a další drobné stavební úpravy. Realizovány byly také nové keramické obklady stěn, protiskluzná dlažba a nová malba. Dále bylo v kuchyni osazeno nové vybavení – kotle, myčka, lednice, mrazáky, pracovní stoly a regály. V prvním nadzemním a prvním podzemním podlaží byla provedena kompletní výměna veškerých rozvodů teplé a studené vody a splaškové kanalizace včetně nového napojení kanalizace školy na městský kanalizační řad. Realizovány byly rovněž drobné stavební úpravy v sociálních zařízeních a rekonstrukce napojení hydrantů. Investiční náklady na tuto akci dosáhly 13,6 milionu korun. Tato vsetínská škola umožňuje žákům se zdravotním postižením dosáhnout co možná nejvyššího stupně znalostí a dovedností, s ohledem na jejich vzdělávací možnosti. Cílem je zapojení, případně úplná integrace dětí do běžného občanského života.

Hejtman Čunek zavítal také na zámek Vsetín, kde aktuálně probíhá další z investičních akcí Zlínského kraje – oprava vlhké zámecké zdi včetně opravy vchodů a zbudování zhášecího systému ve věži, díky kterému bude zajištěno plné pokrytí zámku požární signalizací. Celkové náklady přesáhnou 10 milionů korun. Práce zde budou ukončeny během podzimu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama