Jiří Hráček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2017 12:28:47

Proč je plán mobility do roku 2050 jen nereálnou utopií?

Proč je plán mobility do roku 2050 jen nereálnou utopií?

Zelení aktivisté společně se současným vedením města Brna se snaží svými šílenými vizemi v rámci plánu mobility do roku 2050 znemožnit racionální rozvoj našeho města.

V poslední době se v Brně dějí procesy, které mohou negativně ovlivnit životy většiny občanů, kteří zde žijí. Jedná se hlavně o aktivity spojené s činností vedoucí k vytvoření takzvaného plánu mobility do roku 2050. Jeho hlavním ideovým motivem je vnutit lidem představu, že do 30 let klesne v Brně osobní automobilová doprava o polovinu a lidé budou jezdit hlavně na kole nebo chodit pěšky. Nejsmutnější je, že jeho tvůrci těmto nápadům slepě věří a neberou v úvahu, že svět se nemění jen podle představ zelených utopistů.

Zdá se, že tento plán nebere v úvahu prudké stárnutí populace, kdy v roce 2050 bude velká část Brňanů v důchodovém nebo předdůchodovém věku. Už vidím, jak se budou tisíce našich starších spoluobčanů pod dohledem zelených aktivistů marně snažit překonávat vzdálenosti v kopcovitém terénu Brna na bicyklu nebo pěšky. Také mi nedochází, jak chtějí pánové Hollan nebo Ander zabránit lidem v pořizování automobilů? Zakázat jim to nemohou ale je pravdou, že podmínky pro jejich klidný život se snaží narušit už dnes, což vidíme na příkladu připravované rekonstrukce ulice Štefánikova.

Tvrzení, že prioritou plánu mobility je i rozvoj MHD je při bližším pohledu sporné. Již v dnešní době je centrum v ranní a odpolední špičce velmi zahuštěné, a pokud by se více lidí mělo přepravovat po městě v MHD tak hrozí její kolaps, protože více šalin se do ulic Brna již nevejde. Jak chce pan Hollan rozšiřovat síť MHD jinde než na okraji města, když neuvažuje o jejím vedení pod povrchem? To je jen jedna z mnoha otázek, na kterou nám plán mobility do roku 2050 nenabízí uspokojivé odpovědi.

Jiří Hráček

Zastupitel města Brna za klub KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama