Jiří Hráček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2013 13:24:26

Za kvalitní a dostupné vzdělání!

Za kvalitní a dostupné vzdělání!

KSČM říká, že vzdělání není zboží!

Je potřeba bojovat za zkvalitnění našeho vzdělávacího systému, který má řadu problémů díky rozvratu našeho státu, který nastal po převratu. Likvidace učňovského školství a nesmyslná podpora řady zbytečných humanitních oborů má za následek, že vysoké školy každý rok vychrlí tisíce studentů bez možnosti najít práci ve svém oboru, a tak se stále prohlubuje už tak veliká nezaměstnanost mladých lidí.

KSČM jednoznačně odmítá jakoukoliv formu školného na vysokých školách a podobné neoliberální nesmysly, které nikdy nefungovaly a fungovat nebudou. Naopak je potřeba podporovat obory, které jsou prospěšné pro ekonomiku a hospodářství naší země, také je nutné změnit způsob financování vysokých škol. Školy by neměly být financovány podle počtu studentů ale podle kvality poskytovaného vzdělání.

Také je nutné obnovit učňovské školství a tak zajistit dostatek kvalitních řemeslníků, kteří dnes chybí. Rovněž je potřeba změnit současnou podobu státní maturity, která je dosti nedotažená. Dále je nutné obnovit osnovy jak pro základní tak střední školy, které dnes velice schází, a tak se například často stává, že ani studenti středních škol neznají naše dějiny a to považuji jednoznačně za nepřijatelné.

Pokud chcete kvalitní a dostupné vzdělání, volte KSČM!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama