ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2013 15:06:20

Volební blok HLAVU VZHŮRU

  Volební blok HLAVU VZHŮRU

Ekonomický program

 

Česká republika stůně. Opakování ekonomické stagnace, tentokrát navíc umocněné špatnou hospodářskou politikou b.valé vlády, zhoršuje naše vyhlídky do budoucnosti. Klesá konkurenceschopnost ekonomiky, inflace, vyvolaná především růstem daní, snižuje reálné mzdy, reálnou kupní sílu a individuální spotřebu. Lidé řešící závazky z minulosti ztrácejí schopnost se s nimi vyrovnávat. Zejména přestávají splácet hypotéky a úvěry. Roste dlouhodobá nezaměstnanost a roste masivní znev.hodnění pracující veřejnosti. 

Víme, že vláda nové peníze nepotřebuje, musíme ji přimět lépe hospodařit. Musíme najít odvahu hájit starou, tolikrát ověřenou liberální pravdu. Prosperita nevzniká tak, že vlády nejdříve někomu peníze vezmou a posléze je jin.m „dávají“. Náš systém přerozdělování peněz stůně potud, že neváhá vracet peníze zpět těm, kter.m je na jiném místě sebral. Roste tak zbytečn. prostor pro neefektivní politiky, vzrůstá riziko korupce. 

Volební blok Hlavu vzhůru vám nechá vaše peníze v peněžence. Podpoříme naši ekonomiku a snížíme daně na přiměřenou mez. Myslíme si, že jste lepší hospodáři než stát. Myslíme si, že živnostníci nejsou příživníci ani parazité. Myslíme si, že pracující lidé mají b.t společností respektováni. Nemohou b.t ani vykořisťováni, tak jako v současnosti pracující senioři. 

Konkrétní opatření 

Naše nabídka pro zaměstnance i OSVČ 

Zv.šíme slevu na poplatníka z dnešních 24.840,- Kč na nov.ch 40.000,- Kč. U osob uplatňujících v.dajové paušály vrátíme zpět možnost uplatnění slevy na poplatníka, resp. vyživovanou manželku. 

Naše nabídka pracujícím důchodcům. 

Zvrátíme jejich příjmovou diskriminaci zrušením ustanovení, podle něhož si nemohou uplatnit slevu na poplatníka. Nově navíc bude stanovena na již uveden.ch 40.000,- Kč. 

Naše nabídka živnostníkům, podnikajícím fyzickým osobám a firmám. 

Vycházíme z pěti formulovan.ch zásad. 

- Fungující trh, svoboda podnikání, jasná pravidla a rozhodčí, kter. se opravdu dívá. 

- Minimalistick. avšak efektivní stát 

- Stabilita práva a předvídatelnost změn 

- Střídmost při nakládání se zdroji společnosti 

- Odpovědnost k budoucím generacím 


Snížíme náklady všech podnikající osob, bez rozdílu zda fyzick.ch či právnick.ch. Otevřeme tak prostor pro vznik nov.ch pracovních míst, zv.šíme šanci na úspěch všech. 

- Snížíme spotřební daně na PHM. Stát si z každého litru bere více než 50% na daních. 

- u nafty o 1,50 Kč 



- u benzínu o 1,00 Kč 


- Při nových jednáních o limitech EU ve zdanění spotřební a „ekologickou“ daní budeme podporovat pouze varianty s vyšší diferenciací dolních povinn.ch limitů. Ty musí více kopírovat kupní sílu zemí. 


- Snížíme náklady na energie a uvolníme stagnující spotřebu. 


- Sjednotíme sazbu DPH na 15% 


- Zrušíme daň z převodu nemovitosti. Ta zasahuje jak rozpočty domácností, tak rozpočty podnikajících osob – fyzick.ch i právnick.ch. 


- Upravíme odpisové sazby – zlepšíme investiční vyhlídky 


- sloučíme hodnotu stanovenou pro jednorázov. odpis hmotného a nehmotného majetku (dnešní 40.000,- a 60.000,- Kč) na stejn.ch 60.000,- Kč. Umožníme tak větší soulad mezi reáln.m užitn.m odpisem a účetním. Úprava zjednoduší účtování a pomůže poptávce. 


- Zrychlíme odpisy – zkrátíme odpisové lhůty: 


1. skupina 1 rok dnes: ( 3 ) 

2. skupina 3 roky ( 5 ) 

3. skupina 5 let (10) 

4. skupina 10 let (20) 

5. skupina 20 let (30) 

6. skupina 35 let (50) 

- Podpoříme rozvoj občanské společnosti. Stát má oslavovat a podporovat snahu i ochotu svých občanů rozvíjet sportovní a společenský život. Podpoříme reinvestice do projektů budujících sounáležitost a rozvíjejících zdatnost. Prosadíme zvýšení limitu pro snížení daně z příjmu právnických osob u subjektů, které nebyly založeny za účelem podnikání z dnešních 300.000,- na 400.000,- Kč. V platnosti zůstane podmínka reinvestice zisku do dalšího rozvoje. 


- Zavedeme minimální daňový práh. U osob právnick.ch 3.000,- Kč. U osob fyzick.ch (OSVČ) pak 1.000,- Kč. Každ., kdo podává daňové přiznání bude povinen zaplatit vždy nejméně daňov. práh. 


- Zavedeme registrační pokladny pro všechny plátce DPH, pro jejich samovolné zavedení a tedy i pro minimalizaci šoku v oblasti nákladů spojen.ch s podnikáním byl vytvořen dostatečn. čas. 


- V.sledkem těchto změn bude jisté zv.šení ročního příjmu u zaměstnanců o 15 160 Kč, živnostníků o 38 244 Kč a pracujících seniorů dokonce celkem o 40 000 Kč


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama