ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2010 12:56:00

Odmítáme zastavení dopravních staveb

Odmítáme zastavení dopravních staveb

Zastavení staveb a jejich konzervace bude mít na regiony hluboké ekonomické dopady.

Senátor Jiří Nedoma (ODS) je znepokojený snahou vlády zastavit řadu významných staveb v dopravní infrastruktuře. „Vláda bere dopravním stavbám 10% z letošní částky na investice, to je 3,6 miliardy korun. Znamená to, že tak vlastně nerespektuje usnesení Senátu Parlamentu ČR přijaté na 11. schůzi dne 8. října 2009. Toto usnesení Senátu k návrhu zákona o urychlení výstavby dopravní  infrastruktury přijala jako návrh zákona Poslanecká sněmovna ve znění pozměňovacích návrhů Senátu 4. listopadu 2009 a prezident zákon podepsal 18. listopadu,"uvedl Nedoma.

„Přitom zastavení staveb a jejich zakonzervování by mělo hluboké ekonomické dopady na jednotlivé regiony. Stoupla by nezaměstnanost a i konzervace nedokončených staveb nese nemalé finanční náklady," dodal Jiří Nedoma.

„Navrhuji proto, aby se se stavbami pokračovalo až do vyčerpání alokovaných finančních prostředků nebo do sezónního přerušení prací. Přerušení staveb je rozhodně přijatelnější signál než jejich zastavení a je čas další peníze hledat," řekl Jiří Nedoma, který je předsedou podvýboru Senátu pro dopravu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama