Jižní Město - náš domov

  • JM-ND
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2015 13:18:07

Kauza 250 dětských fotbalistů z Prahy 11: Nejistota přetrvává

 Kauza 250 dětských fotbalistů z Prahy 11: Nejistota přetrvává

Necelé tři stovky mladých fotbalových sportovních talentů z Prahy 11 nemá i po dnešku žádný důvod k radosti.

Místní radnice totiž kvůli drobnému dluhu za vysoce nestandardních okolností vypověděla smlouvu firmě Time 4 Sport spravující hřiště, které od ní měli sportovci sdružení v úspěšném klubu FK Dukla Jižní Město bezplatně pronajaté. „Kvůli této výpovědi nyní našemu klubu i dětem hrozí, že nebudeme mít od 1.října kde hrát, protože pro naše setrvání na tomto hřišti neexistuje právní důvod,“ varuje zastupitel hnutí Jižní Město – Náš domov a zároveň fotbalový trenér Dukly Petr Sýkora. 
Opoziční zastupitelé včetně Sýkory v rámci rozpravy na zasedání zastupitelstva navrhli usnesení, aby radnice výpověď firmě Time4Sport vzala dočasně zpět a během dvou měsíců dala prostor pro dojednání nových nájemních podmínek na hřiště napřímo bez prostředníků s FK Duklou Jižní Město. „Koaliční zastupitelé však i přes veřejné deklarace podpoře mládežnického fotbalu tento návrh zamítli a s žádnou další zárukou nepřišli. Téměř tři stovky dětských fotbalistů tak bude žít dál v nejistotě jestli budou mít kde hrát, kde trénovat,“ zdůrazňuje další zastupitel z Prahy 11 Rostislav Korbel.
Jediného, čeho se mladí sportovci mohou podle něj v tuto chvíli chytit je pouze slovní záruka starosty Prahy 11, že je z hřiště nevyhodí městští policisté. „Vedení radnice předvedlo vrcholnou lekci v demagogii, když tvrdí, že pro Duklu se nic nemění. Dukla v tuto chvíli nemá jisté nic: ani hřiště a ani to, že na něm budou moci hrát jako doposud zadarmo, protože rozhodně nejde o žádný komerční projekt, ale o sport a o děti. Tohle není ta podpora sportu bez ohledu na politickou či jinou příslušnost, kterou deklarovala městská rada ve svém programovém prohlášení. Doufáme, že u vedení radnice zvítězí zdravý rozum nad snahou dělat z děti nástroj politické msty,“ dodává Rostislav Korbel.
Zasedání zastupitelstva se zúčastnily i zhruba dvě desítky občanů Prahy 11, mnozí i se svými dětmi, které hrají fotbal v FK Dukla Jižní Město. Ve vypjaté atmosféře se ozývaly i fotbalové píšťalky, kterými dávali rodiče najevo svůj ostrý nesouhlas s počínáním vedení radnice reprezentované starostou Jiří Štylerem a místostarostou Ladislavem Kosem z Hnutí pro Prahu 11 a místostarostou Jakubem Lepšem z TOP 09.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama