Jižní Město - náš domov

  • JM-ND
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2015 11:07:49

Praha 11: Nové hlavní město české cenzury

 Praha 11: Nové hlavní město české cenzury

Novým hlavním městem české cenzury je pražská jedenáctá městská část.

Tento nelichotivý titul udělili zdejší radnici místní opoziční zastupitelé. „Současné vedení radnice tvořené Hnutím pro Prahu 11, ANO 2011 a TOP 09 cenzuruje, používá fotomontáže a z obecních novin si udělalo z veřejných peněz financované místo své vlastní politické agitace, do kterého obstrukcemi znemožňují přístup opozici i o radnici kriticky smýšlejícím občanům,“ vypočítává důvody celá místní opozice tvořená zastupiteli z politických stran Jižní Město – Náš domov (JMND), ČSSD, nezávislí a KSČM.
Vedení radnice například neodpovídá na interpelace v řádné lhůtě do 30 dnů. Velkým problémem jsou ale i celé měsíce trvající obstrukce, kdy opozici z řad JMND, ČSSD a dalších stran znemožňuje radnice reagovat na aktuální dění v radničních novinách Klíč, které jsou přitom financovány z veřejných peněz a možnost v nich reagovat ukládá přímo tiskový zákon. Při projednávání městského rozpočtu také vedení radnice v příkrém rozporu se zákonem o Hlavním městě Praze neumožnilo přihlásit se do diskuse všem zastupitelům, kteří o ní měli zájem.
Další případy nestandardních postupů nejsou ale na Jižním Městě podle opozice žádnou výjimkou. Naprosto proti běžným demokratickým zvyklostem si vedení radnice ponechalo i vládu nad kontrolním výborem. „Došlo tak k paradoxní a v ČR nebývalé situaci, kdy vládnoucí garnitura sebere základní demokratickou kontrolní funkci opozici. Všichni si určitě dokáží celkem barvitě představit, jak taková sebekontrola činnosti a hospodaření musí v praxi vypadat,“ říká zastupitel za JMND Rostislav Korbel.
„Poslední, tentokráte naštěstí úsměvnou eskapádou bylo amatérské vymazání člověka z fotky, na které starosta Štyler debatuje s náměstkem primátorky Stropnickým. Na fotce z toho nebožáka zůstalo jen jízdní kolo, na internetu běží dokonce vtip, kde ho přirovnávají k neviditelnému filmovému Predátorovi z Prahy 11,“ popisuje další zastupitel JMDN Petr Sýkora, podle kterého radnice neumožňuje například ani propagaci dětských a sportovních akcí na radničním Facebooku pokud zrovna nepochází k radnici „přátelských“ a nekritických organizací.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama