ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2013 13:19:25

Duhová revoluce přichází. Na Úsvitu je přímá demokracie

Duhová revoluce přichází. Na Úsvitu je přímá demokracie

Hádky, přestřelky, půtky, obviňování - to všechno nejen v rámci konkurenčního boje stran mezi sebou, ale už dokonce i uvnitř stran. Nestabilita přímo ukázková. Kdo jediný v tomto rozbouřeném moři drží vlajku vzpřímenou a proplouvá? Úsvit našeho Tomia

Glosa Josefa Suchého 


 Všem pochybujícím, skeptickým a nevěřícím Tomášům posílám k zamyšlení glosu mojí i našeho našeho předsedy Tomia Okamury. Jsem s ním zajedno. V každé straně se dějí vnitrostranické půtky. A tím se liší hnutí od stran. 
Naše hnutí je hnutí občanů, co už nechtějí přihlížet rozhádanosti politiků a jejich sekretariátů. U nás v hnutí Úsvit přímé demokracie T.Okamury táhneme všichni za jeden provaz. Příznivci i lidi z kandidátek. Oproti ostatním stranám máme tisíce DOBROVOLNÍKŮ, kteří ve jménu myšlenky pracují pro hnutí zadarmo! Prostě věříme, že změnu máme v rukou my - občané. Není čas na dohady. Těch už máme dost! Po 25 letech chceme konečně žít v demokracii. Úsvit a všichni kolem něj - to je další jakási duhová revoluce. Lidi napříč názory, stranami se semkli, aby popularizovali systém přímé demokracie a zakotvili ho v českých podmínkách nadobro. 
Jedině totiž v přímé demokracii je moc opravdu v rukou občanů. Demokracie, v které žijeme teď, je zastupitelská, což znamená, že pořád dáváme sebe všanc někomu, kdo za nás rozhoduje. Zpočátku nás může ohromit krásnými frázemi, ale moc z něj může udělat našeho nepřítele. V přímé demokracii je moc v rukou nás všech lidí. A kdo jiný než lidi si tuhle moc můžou vzít? Proto jsem jako člověk z lidu (jsem hostinský) vstoupil na zápraží politiky, abych jako občan, který to má v hlavě srovnané, je lidský a zná problémy všedního života, mohl do politiky promluvit. A abych mohl prosazovat myšlenku přímé demokracie. 

Glosa Tomia Okamury 


„Stále kolem sebe vidím neshody, sváry a půtky kvůli umístění na kandidátkách. Ty se však netýkají Hnutí Úsvit, ale ostatních politických subjektů. Pan Šlouf, s nímž jsem se včera utkal v debatě na TV Barrandov, byl vyhozen z kandidátky na popud vedení SPOZ. Andreje Babiše včera opustil po Tittelbachovi i středočeský lídr a podnikatel roku Tomáš Březina s poukazem, že mu vadí Babišova komunistická minulost a jeho populistická současnost.
Rozpolcenost ODS v linii Němcová – Kuba se analogicky odráží po ose Sobotka – Hašek v ČSSD, kde dokonce posílají kandidátky členové vlastní strany k soudu. TOP09 ve snaze utlumit vnitřní boje raději zavedla „stavovský“ poplatek 50 000 za první místo v kraji. Jak můžou strany, které jsou takto rozhádané už ve volební kampani, vést úspěšně zemi? 
Jediný subjekt, který táhne za jeden provaz, je Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury, protože na rozdíl od ostatních mu nejde o kšefty, ale o prosazení idejí přímé demokracie.“
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama