Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2020 10:43:59

Covid 19 nastoluje rovnost

Covid 19 nastoluje rovnost

Coronavirus nastoluje rovnost. Někteří si jsou však rovnější. Přece jsme všichni jen lidi. Jde jen o to, aby po koronavirové krizi nepřibyly miliardy chudáků a pár miliardářů.

Covid 19 nastoluje rovnost.

 V sobotu večer v madridské nemocnici podlehl koronaviru bývalý prezident Realu Madrid Lorenzo Sanz. Bylo mu 76 let. Nakazil se Tom Hanks s manželkou.  Monacký princ Albert II. Nakažená je i manželka kanadského premiéra. Nakažen byl i španělský operní pěvec Plácido Domingo. Nakažení hlásí i  známí fotbalisté, a nemoc se nevyhnula ani princi Charlesovi. Je evidentní, že virus si nevybírá, přestože boháči odlétávají se svými tryskáči na své soukromé ostrovy. Asi si myslí, že jim to pomůže. Uvidíme.

Situaci s virem evidentně podcenili ve Španělsku. Když  už v Itálii bylo zle, tak se pořád konaly masové akce, které k šíření té nákazy určitě přispěly. Úplně směšné bylo „Ocho Marzo“-8.březen, kdy se slavil den žen. Na jednom takovém mítinku, kterého se v Madridu zúčastnilo asi 100 000 lidí, se podle všeho nakazila i Irene Monterová, ministryně pro rovné příležitosti. Od ní se nakazil její partner Pablo Iglesias , současný vicepremiér. Následně skočil virus do parlamentu a na začátku krize byla napůl paralyzovaná vláda. A vláda začíná být paralyzována i ve Velké Británii. Nakazil se i premiérJohnson.

Z uvedeného je vidět, že virus je hodně demokratický, ukazuje, že bohatství, moc ani sláva moc nepomáhají proti nákaze virem, spíše naopak. Ukazuje se, že první byli nakaženi ti, co hodně cestovali po světě za prací či za zábavou. Z posledních vyjádření z krizového štábu to vypadá, že se cestování  bude z důvodu prevence velmi omezené. Rozhodně to povede k výrazné změně životního stylu našich občanů. Jedním z mála přínosů možná bude snížení cen nájmů a cen bytů. Tuto výhodu však bude zeslabovat zvýšený nárůst  nezaměstnaných a krachy živnostníků a podniků, které jistě budou následovat. Nesmíme zapomenout na své sousedy ani při nákupu zboží. A pokud bude chuť na dovolenou, tak vyrazit do našich penzionů.

Josef Švarcbek  kandidát do Senátu za volební obvod č.3 Cheb-Tachov

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama