Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2020 19:14:26

Kam to přivedli globální kapitalisté

Kam to přivedli globální kapitalisté

Přiléta černá labuť. Budou praskat bubliny a současně se ukáže závislost Západu na Číně.

  Kam to přivedli globální kapitalisté

Německo je blízko recese. To není můj názor, ale to je stanovisko hospořářké komory Německa. Radíme neplánovat a nepanikařit. Tyto rady jdou z komory. Naznačuje to jistě problémy, které přicházejí nejen do Německa, ale do celé Evropy. Kde se vzaly? No, myslím, že jsou zakódovány v celém systému globálního kapitalismu. Ten se nyní bortí. Konkétně německé firmy jsou tak těsně svázané s Čínou svojí výrobou a odbytem, že jsou na ní jistě zcela závislé. A Česko? To je zase závislé na Německu. Koronavirus to jen odkryl a ukázal závislost současného západního kapitalismu na Číně, která se stala dílnou světa. Stala se jí i přesto, že tam vládne nedemokratická komunistická strana. To však kapitalismům nevadilo, když tak svěle vydělávali. Jenže s tím vyděláváním Číně předávali výrobní know how a současně přenášeli do Číny výrobu ze Západu. Tím Čínu vybudovali za 40 let a podrazili výrobu ve svých zemích. Současně podrazili i své občany. Jejich pracovní místa zanikla. Toto vše není překvapivé, již Marx, který je uznávaný téměř všemi ekonomy, v Komunistickém manifestu popisuje kapitalistické podnikání jako těkání po celé zeměkouli s cílem generování co největšího zisku. To, co kapitalisté dokázali v posledních letech v Číně je bezprecedentní. Bezprecedentní dobývání zisku a bezprecedentní bezohlednost k vlastním občanům. Tu nenažranost a nezájem o ekonomickou i zdravotní bezpečnost ukazuje současná koronavirová krize. Nekonečné množství dílů do aut a elektroniky se totiž vyrábějí v Číně. Stačí jeden díl a výrobek nefunguje. Toto zjišťují nyní výrobci na Borských polích v Plzni, kde se již omezuje výroba a své o tom jistě ví i v Mladé Boleslavi ve Škodovce. To, že se kapitalisté chovají nezodpovědně a přemýšlí jen o výši zisku se dá ještě pochopit, ale že tato nebezpěčí nevnímaly vlády je neodpustitelné!

A vrchol selnání současných elit je to, že nyní zjišťujeme, že většina léků se vyrábí v Číně a jistě i ve Wu-Chanu, epicentru koronaviru. To je výsledek nenažranosti globálních kapitalistů a nezodpovědnosti vlád! A to nechci mluvit o tom, kdyby se ta zlá čínská vláda rozhodla zastavit vývoz vyráběných léků na Západ.

Kandidát do Senátu za volební obvod 3 Cheb - Tachov Josef Švarcbek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama