Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2020 12:29:20

Návrh solidárního opatření poslanců a senátorů

Návrh solidárního opatření poslanců a senátorů

Slovní solidarita je skvělá věc, ale když je podpořena skutečnou pomocí a penězi, tak to jistě taky má svůj půvab, a určitě smysluplnější.

Otevřený dopis
Návrh solidárního opatření poslanců a senátorů Parlamentu České republiky

Naše společnost, občané, firmy i celý stát se v současné době nacházejí v krizové situaci, která nemá obdoby.  Vláda si je vědoma tohoto stavu a snaží se zmírnit dopady pandemie, která má velký potenciál přerůst v krizi hospodářskou, ekonomickou a finanční.  Postupně navrhuje systém opatření, který bude mít výrazný dopad do výše státního dluhu. Pro letošní rok byl odsouhlasen deficit  ve výši 200 miliard. Zde je třeba si uvědomit, že pokud se dnes zadlužujeme, tak bude taky v budoucnu vyžadováno splacení tohoto dluhu. I dnes, v době krize, je třeba si s rozmyslem půjčovat. Bezhlavé vytváření dluhu by nám naše děti a vnuci neodpustili.

Krize ukázala, že jsme solidární národ. Doufejme, že nám to vydrží i v následujících týdnech a měsících. Jsou skupiny obyvatel a firmy, které mají větší možnosti solidarity. Jistě to jsou  velké finanční skupiny, dále firmy, které nyní v době krize mají zvýšené obraty, a mezi ty, kdo má nadstandardní příjmy jsou i poslanci a senátoři.  Právě  této skupině navrhuji, aby si solidárně snížila platy z politických funkcí na polovinu. Byl by to jistě správný projev solidarity zejména k těm, co přišli ze dne na den o příjmy. Současně by je jistě následovali i další s nadstandardními příjmy a vláda by nemusela tolik zadlužovat naši budoucnost. Jako komunista si nedovedu představit, že by naši poslanci tento návrh nepodpořili. Pokud by byl nějaký právní problém, který se vždy najde, když se dobře hledá, tak navrhuji, aby poslanci a senátoři polovinu příjmů darovali na nově zřízený transparentní účet, ze kterého by se následně platily zdravotnické náklady v nemocnicích a LDN.

Ostatně, stát by si měl ohlídat kde, a kolik zdaňují ty v současnosti ziskové firmy.

Věřím v solidaritu.

Josef Švarcbek, velitel hasičské jednotky Planá u Mariánských Lázní Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama