Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2020 7:31:21

Pieta u pomníku v Chebu

Pieta u pomníku v Chebu

Je neustále potřeba si připomínat oběti agrese fašismu, možná nám to pomůže rozeznat přicházející nebezpečí

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Pieta u pomníku v Chebu.

Volební kampaň je v plném proudu, a tak ty, kteří nemají možnost nebo čas chci informovat o důležitém dni i místě našich dějin. Dnes jsem navštívil pamětní kámen obětem nacismu a fašismu, který byl odhalen 12. září roku 2015, u příležitosti 70. výročí ukončení 2. světové války. Tento kámen nám všem připomíná, jak důležité je odpovědně a pravdivě ukazovat dějiny ve všech souvislostech a se znalostí historických událostí, kterými naše společnost prošla. Současná doba je o to složitější, že prakticky neexistuje jednotná zahraniční politika představitelů našeho státu.

Dokladem toho je například cesta předsedy Senátu Miloše Vystrčila na Tchaj-wan, se zdůvodněním, že Česku nikdo nebude přikazovat, co má dělat. Přitom cestu nedoporučoval prezident republiky, předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, předseda vlády ani ministr zahraničních věcí. Miloš Vystrčil vzal sebou i další senátory, pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti), zástupce akademické obce a 36 českých firem. Pro Tchaj-wan jde podle některých zdrojů o nejsilněji zastoupenou politickou delegaci od roku 1971, kdy země přišla o členství v OSN. Tchajwanec Vystrčil s celou delegací mluví o velkém úspěchu a velkém byznysu. Počkejme si. Čas ukáže.

Vraťme se k historii, kterou svým usnesením přijatým v minulém roce překrucuje i Evropský parlament. Přesto tím nezmění fakta, ani historickou pravdu o přípravách, rozpoutání a průběhu druhé světové války. Zásadní podíl Rudé armády na drtivé porážce agresorů vymazat nelze.

Nelze zapomenout ty, kteří položili své životy na obranu chebského nádraží v roce 1938. Na konkrétní lidi, kteří ve válečných hrůzách hájili svobodu a pravdu.

Nepomůže mstít se na sochách, ani křivit zrcadlo historie, nebo znevažovat osobnosti našeho státu.

Naopak. Je třeba mít neustále na paměti hrůzy, které jakýkoliv válečný konflikt způsobuje.

Josef Švarcbek-kandidát do Senátu za volební obvod Cheb -Tachov

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama