Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2020 20:08:47

Potřebujeme více soběstačnosti

Potřebujeme více soběstačnosti

Možná bychom si měli rychle vzpomenout, jak se zásobili naši předkové.

Potřebujeme více soběstačnosti

To, co vidíme  nyní kolem sebe, ukazuje, že způsob výroby a zábavy, na které si západní civilizace zvykla a hodně firem vydělávalo, se hroutí.

Najednou začíná být důležité, aby se základní zboží nedováželo přes půl zeměkoule. Již naše babičky si dělaly dlouhodobé zásoby. Neměly mrazáky, takže musely sušit a zavařovat.  Dnešní generace, když už se tomu nesmála, tak tomu aspoň nevěnovala pozornost. Ostatně toto lehkovážné chování praktikoval i stát, který se choval lehkovážně jako malé dítě. Zásoby buď nejsou, nebo jsou na pár dní.

Nechci zde propagovat politiku Severní Koreje. Ta má již leta svoji ucelenou politiku, kterou nazývá  Čučche – ta má tři principy: 1. nezávislá politika na okolním světě; 2.ekonomická soběstačnost; 3. sebeobrana ve vojenské politice.

Možná by stačilo, kdybychom se nyní aspoň poučili a začali praktikovat soběstačnost v základních produktech. Určitě to platí pro potraviny a v současné době takové roušky a respirátory. Globální kapitalismus vymazal kvůli své nenažranosti základní bezpečnostní principy. Tohle se jistě změní, poněvadž tento systém je nestabilní a nebezpečný pro společnost.

Politika, která se u nás praktikovala posledních 30 let vedla jen k zeslabení závislosti jedince na státu a závislost státu  na cizích dodavatelích. Dostali jsme se do takové situace, že někteří, jako ekonomka Ilona Švihlíková, tomu říkají, že jsme se stali kolonií. No, a nyní jde o to, zda budeme více závislí nebo se u nás bude realizovat nové národní obrození. Obrození musí být jak kulturní tak ekonomické. Možná se to již děje.  Nedostatkové roušky se již začínají u nás vyrábět. 

 Josef Švarcbek- kandidát do Senátu za volební obvod 3 Cheb-Tachov

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama