KOMUNISTICKÁ STRANA ČESKÁ 21

SVOBODA, DEMOKRACIE, PRÁCE, SPOKOJENÝ ŽIVOT
  • KSČ 21
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2015 0:01:58

Sjednocení, aneb změna KSČM

Sjednocení, aneb změna KSČM

Často se představitelů naší strany ptáte, jak vidíme budoucnost KSČM. Z tohoto důvodu přejímáme odpověď tajemníka Ústředního výboru KSČ 21, s. Vojtěcha Mišičáka, na dotaz ohledně KSČM na webu Parlamentnilisty.cz.

Otázka: Dobrý den, nebylo by přece jen lepší uvažovat o sjednocení s KSČM? Vstoupit a změnit stranu zevnitř? Když se bude takto levice tříštit, nakonec zůstanou všichni bez křesel a hnutí bude slabé.

Odpověď: Dobrý den,

Ne, neuvažujeme o slučování s KSČM. Jsme stranou zcela jiného typu. KSČM je tak prohnilá, že se v ní nedá nic změnit, nebo je to velmi nepravděpodobné. Už před dvěma sjezdy KSČM (2008 a 2012) mělo mnoho lidí plná ústa toho, že se něco změní. Nikdy se nikomu žádná změna nepodařila. Jsem přesvědčen, že ani na sjezdu v příští roce se vůbec nic nezmění. Dnes už to vnímám tak, že pokud komunistovi radíte, aby vstoupil do KSČM a pokusil se ji změnit v komunistickou stranou, ne jen názvem, to je pomalu to samé, jako kdyby jste radil židům vstupovat do NSDAP a snažit se její členy přesvědčit, aby přestali věřit Hitlerovi s Goebbelsem a nepodporovali je.

Našim cílem je socialistické vlastnictví výrobních prostředků, kdy zaměstnanost a podmínky ve státě nebudou záviset na buržujích, ale budou v rukou lidí, kteří buď hodnoty vytváří, nebo je chrání. Toto cílem KSČM není. KSČ 21 jasně deklarovala, že se nepovažuje za stranu levicovou, ale komunistickou. Tedy kdo chce volit "levici", ať volí SDS, LEV 21, SPO, ČSSD, KSČM a podobně. Kdo chce volit komunisty, bude volit kandidáty KSČ 21. Tím neříkám, že s některými z těchto stran nemáme shodné některé jednotlivé body, ale cíl máme odlišný.

Souhlasím s tím, že komunistické hnutí je u nás nejednotné, protože komunisté nejsou jen v KSČ 21, někteří zůstávají z nějakých, pro mě nepochopitelných, důvodů v KSČM, kde jsou v naprosté menšině, jiní jsou v současné KSČ, sice snad ještě ve většině ale s nekomunistickým vedením, nebo jsou v různých občanských sdruženích, či jen v neformálních neregistrovaných spolcích, nebo jsou zcela neorganizovaní. Jednota komunistického hnutí v ČR tedy není v žádném případě otázkou KSČM a už vůbec ne těch, kteří mají Vámi zmíněná křesla.

S pozdravem, Vojtěch Mišičák, tajemník ÚV KSČ 21

Převzato z: http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Vojtech-Misicak-6228/otazka/Sjednoceni-83894
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama