KOMUNISTICKÁ STRANA ČESKÁ 21

SVOBODA, DEMOKRACIE, PRÁCE, SPOKOJENÝ ŽIVOT
  • KSČ 21
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.07.2015 11:19:29 - JIří z Poděbrad

Znárodnění

Chci se zeptat, jakýnázor má Vaše strana na soukromé vlastnictví . Jaký je Váš názor na znárodnění po Únoru 1948? Dle mého názoru se jednalo o zločin. Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.07.2015 22:26:44 - KOMUNISTICKÁ STRANA ČESKÁ 21

Dobrý den,

V §3 Stanov KSČ 21 - Programové cíle strany, se můžete dočíst, že chceme docílit beztřídní společnosti s jednotným společenským vlastnictvím výrobních prostředků. V tehdejší ekonomické poválečné situaci bylo znárodnění jediným možným způsobem, jak znovu efektivně začít budovat rozbitou republiku. Proč? Znárodněním bylo zamezeno dalšímu vykořisťování pracujících kapitalisty a veškeré, lidem vykonané, hodnoty nešly do soukromých kapes, ale do rukou lidu.

V případě, že by se podle Vás jednalo o zločin tehdy, byla potom privatizace v 90. letech několikanásobně větším zločinem, jelikož státní majetek se za 41 let socialismu v Československu téměř zšestinásobil. Současný státní dluh je plynulým pokračováním tohoto zločinu proti všemu pracujícímu lidu.

Ten, kdo se dívá jen do zpětného zrcátka často nabourá. Mezi hlavní úkoly naší strany patří zamezení současné bídě obyvatelstva a vytvoření sociálně spravedlivé společnosti.

S pozdravem, za Ústřední výbor KSČ 21, Vojtěch Mišičák, tajemník ÚV KSČ 21