Kamil Papežík

Prozatím jsem bez pozice ve straně i bez funkce. Děkuji!
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2015 20:50:52

Hlas moravského lidu, hlas skvělých žen a odvážných mužů

Hlas moravského lidu, hlas skvělých žen a odvážných mužů

O vsi i městě na Moravě a vztahu se světem. O rolích člověka. A o našich střechách i našich domovech. My jsme LID.

 V úvodu se chci odrazit od úryvku z mého staršího textu: "Dělejme tedy to, co můžeme a zvládneme. Nebuďme jen klauni pro zábavu politiků. Buďme občany, kteří vládnou své zemi."

Každý z nás se staví (či je stavěn) do různých životních rolí. A příkladmo takový jeden muž (za ženy v tomto ohledu moc hovořit nechci) žijící v jednom moravském městě, či jedné moravské vsi může být v jednom dni tatínkem, dědečkem, občanem svého města i státu, nápomocným spoluobčanem zraněné paní na ulici, manželem, zaměstnancem soukromé firmy, kolegou a kdo ví čím ještě. Ale bohužel i klaunem pro zábavu politiků... A to vlastně ve světovém měřítku!

Souhlasíte, že tato role klauna moravskému muži nic nepřinese? Pomozme si navzájem a vnímejme to, co se nás týká, abychom nebyli těmi klauny. Vnímejme to, co můžeme ovlivnit. A OVLIVŇUJME. Slyším všude kolem sebe touhu mužů i žen po lepším životě. Avšak našim politikům je to asi jedno? Naši politici si žijí v jakési nadpozemské sféře? Někteří z nich chodí do práce jen občas. Podle údajů, které jsem našel na www stránkách jedné české televize, je stav DĚSIVÝ. Nejhorší v počtu absencí jsou prý Karel Schwarzenberg (1279 x) a Vojtěch Adam (1221 x). Hodně chyběl i Kádner, ale ten je po operaci páteře. Schwarzenberg se vymlouvá na zahraniční cesty. Tak si říkám, ať jde jezdit s kamionem na mezinárodní linky, ne? A nemusí zabírat židli v parlamentu a tahat z našeho státu peníze, že? Co se týče hlasování, tak mezi velké lajdáky asi patří Vojtěch Adam, Andrej Babiš, Pavel Bělobrádek, Martin Stropnický, Milan Chovanec, Pavla Golasovská (hlasovala jen 1057 krát … oproti Jiřímu Valentovi, který hlasoval 3113 krát)… To jsou věci, že? Dovedete si představit, že byste místo 8 hodin odpracovali jen 3 hodiny? A pak byste chtěli plnou mzdu?

Norové kradou děti. Naši politici to „mají v paži“ a místo, aby naše děti přivezli do naší země, tak vykládají hlouposti o imigrantech…

Politici z EU (Merkelová, Zdechovský a podobní) i z naší vlády a jejich posluhovači nám sem chtějí vnutit nějaké ilegální cizáky, kteří porušili zákony a pronikli (mnohdy bez dokladů) na území mnoha evropských zemí. Tihle ilegálové nejsou zavíráni do vězení, ale jsou jim poskytovány různé výhody…

Pro mne nepřijatelní politici jako Merkelová, Sobotka či Dienstbier si nás chtějí vytvarovat dle svých potřeb, ALE TO MY JSME LID A MY JSME DEMOKRACIE. Nedovolíme nikomu, aby ohrozil naše střechy nad hlavami, ani naše domovy našich dětí. I hlas muže z moravského města či moravské vsi může něco ovlivnit, když se spojí s hlasem souseda, kolegy, spoluobčana a dalšími. A TO JSOU TY VAŠE HLASY. PŘIJĎTE NAHLAS VYJÁDŘIT SVŮJ NÁZOR. 24. října 2015 v 15:00, na Moravské náměstí v Brně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama