Kamil Sedláček

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2017 13:27:25

Zpráva ze zasedání vedení Sdružení pro republiku – Republikánské strany Českoslo

Zpráva ze zasedání vedení Sdružení pro republiku – Republikánské strany Českoslo

První zasedání v letošním roce

 Dne 28. ledna 2017 se uskutečnilo v Praze první letošní řádné zasedání rozšířeného vedení SPR-RSČ Miroslava Sládka za hojné účasti členů vedení a zástupců jednotlivých krajských a regionálních uskupení strany.

Kromě projednání organizačních záležitostí strany byla pozornost věnována především volební kampani pro volby do Poslanecké sněmovny parlamentu České republiky. Bylo konstatováno, samozřejmá kandidatura ve všech volebních krajích. Další administrativně a organizačně náročné otázky průběhu volební kampaně.

V další části jednání se účastníci zabývali aktuálním vnitropolitickými i zahraničněpolitickými problémy a stanovisky strany včetně hodnocení přístupu vlády a parlamentu k těmto otázkám.

Z projednávaných témat vyjímáme:

Vzhledem k tomu, že ani nepříznivé zimní počasí neodradilo přivandrovalce zvláště z Afriky od cesty po moři, lze očekávat se zlepšením počasí obnovení přílivu, který s největší pravděpodobností mnohonásobně překročí počty z roku minulého. Aktuální je tedy úprava příslušných zákonů a dosažení dohody k ochraně státních hranic. Referoval místopředseda strany a předseda středočeské organizace Mgr. Dušan Kučera.

Nelze očekávat, že by národnost první manželky současného amerického prezidenta byla důvodem pro nadstandardní vztahy České republiky se Spojenými státy, případně pro zlepšení politiky místní vlády i parlamentu. Stále proto je pouze věcí občanů naší země dosáhnout změny ve prospěch národa jen a jen vlastními silami. Referoval místopředseda strany, bývalý poslanec PSPČR, předseda pražské organizace Zdeněk Krampera.

Současná situace školství není uspokojivá. Pokračující trend je spíše trendem úpadku, který vzdělanostní úroveň národa sráží na historicky nejnižší úroveň. Výuka je zahlcována množstvím naprosto zbytečných předmětů, nezbývá proto dostatek času na skutečně důležité znalosti. Kromě ostatních předmětů je třeba si povšimnout současného trendu, kdy polovina třídy je vybaveno trvalou omluvou z tělesné výchovy. Mens sana in corpore sano je vyjádření poznatku starého tisíce let, přesto anebo právě proto by neměl být opomíjen ani dnes. Referoval profesor Josef Šindelář.

Trvalou součástí programu strany a cílem, jehož realizace je nezbytná pro nápravu prostředí v České republice je vyřešení otázky „soukromých“ exekutorů. Opatření k nápravě jsou soustavně zpracovávána na úroveň legislativních návrhů, které budou neprodleně předloženy v parlamentu ihned po volbách. Referoval místopředseda strany a předseda jihomoravské organizace Karel Fleischer.

Zprávu podává vedoucí ústředního sekretariátu a předseda severomoravské organizace Kamil Sedláček

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama