Kamil Sedláček

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.02.2017 8:01:29 - nstrakova

Sociální politika

Dobrý den, vláda oznámila změnu zákona o hmotné nouzi, která výrazně snižuje dávky, jejichž navýšení opětovně podmiňuje nucenými pracemi, které v roce 2012 zakázal Nález Ústavního soudu. Nedomníváte se, že jde ze strany vlády o porušení Ústavy ČR? Četla jsem někde, že republikáni snad chtějí něco v této věci podnikat, tak mě zajímá váš postoj k této problematice. Děkuji. N. Straková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2017 11:18:54 - Kamil Sedláček
 Pro současnou vládu by se to mělo jmenovat spíše asociální politika. Sociální demokracie se sice vydává za zástupce především té chudší části obyvatel, ale vzhledem k velmi slabému předsedovi strany a vlády je vládní politika diktována komunistickým podnikatelem, který by naši zem nejraději přeměnil ve svůj podnik. Aby se mohl chlubit výsledky státního rozpočtu, snižuje všechny možné výdaje, prakticky zakázal investice a tím podvazuje budoucnost a odsuzuje občany k bezdomovectví. Mnoho podobných kroků je v rozporu s ústavou a listinou práv a svobod. Takto se to nedá dělat, musí se rozlišovat mezi těmi, kdo chtějí pracovat ale nemohou a mezi těmi kdo pracovat nechtějí a dělají si z dávek velmi slušnou živnost.

Chceme přehodnotit současný stav plně v souladu s naším původním programem více než dvacet let starým. Zvýšit radikálně minimální mzdu, snížit daňové zatížení rodin s dětmi, zahájit státní bytovou výstavbu, přednost v zaměstnání pro občany ČR, odbourat DPH, alespoň na základní životní potřeby. Nověji zrušit soukromé exekutory apod.