Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2019 15:54:00

Opravdu pozoruhodná zbabělost

Opravdu pozoruhodná zbabělost

Komentář na facebookovém profilu k chování ministryně Novákové na setkání zastupitelů.

Ctěná paní ministryně průmyslu Nováková pozvala hosty ze zastupitelských úřadů na společné setkání. I přišel tam čínský velvyslanec, spatřil tam svého tchaj-wanského kolegu, ihned u ministryně protestoval a naše ministryně průmyslu se ihned podělala a tchaj-wanského zástupce nechala vykázat ze sálu. Opravdu pozoruhodná zbabělost. Všichni přítomní byli její hosté, klidně mohla čínskému zástupci odpovědět, že ona je hostitelkou a ona tedy určuje, kdo má být pozván. Nikoli zastupitelský úřad cizího, byť spřáteleného státu. To se však nestalo.

Je pravda, že uznáváme teorii jedné Číny a čínský velvyslanec zastupuje Čínskou lidovou republiku. Nicméně, Tchaj-wan u nás investoval mnohem více než Čína i přes velké snahy našeho pana prezidenta, některých politiků a dalších mocipánů. Nechci popisovat kam až Číňanům lezou, ale ve srovnání s tchaj-wanskými, jsou čínské investice poněkud směšné.

Od člena české vlády bych opravdu očekával alespoň trochu hrdosti. Zástupci jakékoliv velmoci by se slušelo takové situaci odpovědět „Sem zvu já a nikoli vy, pane velvyslanče“. Očividně hrdého postoje členové naší vlády schopni nejsou. To je smutná zpráva.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama